Marketing

Dana Univerziteta Donja Gorica

Kao i svake godine proslavu Dana Univerziteta Donja Gorica, 11.11. obilježavaju događaji otvoreni za studente i širu javnost.
Dana Univerziteta Donja Gorica
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Univerzitet Donja GoricaIzvor

U okviru obilježavanja Dana Univerziteta održan je koncert talentovanog crnogorskog violiniste Luke Perazića, uz klavirsku pratnju profesora Davora Novaka. U polučasovnom programu koji, sudeći po reakcijama prisutne publike, nikoga nije ostavio ravnodušnim, mogao se čuti raznovrstan muzički repertoar koji je varirao od Bahovog Adagia iz Sonate br. 1, do Šindlerove liste Džona Vilijamsa. Kao dio repertoara izvedena je i kompozicija poznatog crnogorskog kompozitora Borislava - Bora Tamindžića.

luka-perazic1

Promocija knjige o profesoru Univerziteta Donja Gorica Ratku Božoviću "Ideje i ideali Ratka Božovića"  biće organizovana u utorak, 06.11.2018 u 12h u amfiteatru AS. U okviru promocije knjige  će govoriti respektabilni profesori Đuro Šušnjić, Čedomir Čupić i Veselin Vukotić, koji su jedni od 34 autora ove jedinstvene knjige koja govori o liku i djelu Ratka Božovića.

ratko-bozovic-saopstenje

Izložba radova istaknutog umjetnika Uroša Toškovića će biti otvorena u četvrtak 08.11.2018. u 19h u Galeriji Univerziteta Donja Gorica. U najavi za izložbu stoji, da Tošković uprkos svim nedaćama, zahvalnost duguje samo i isključivo Crnoj Gori: “Ne zahvaljujem nikom svom, zahvaljujem samo Crnoj Gori, njenoj golotinji i bijedi. Potrebna je žrtva za dobre stvari. Možda sam gad, ali žrtva je neophodna! Crtežom sam iscrtao bijeg. Crtežom produžujem život. Pijem kišnicu. Jedem zemlju!” Istog dana u 18h biće organizovana i promocija trećeg broja časopisa Humanističkih studija.

uros-toskovic-izlozba-udg

Shodno tradiciji 11.11. u 11h biće organizovana svečana dodjela diploma, studentima koji su diplomirali, magistrirali ili doktorirali. Ovaj događaj je prilika za druženje studenata, roditelja i profesora u jednom svečanom i akademskom ambijentu.

slika-za-upis-konkurs

 

 

Portal Analitika