Košarka

Budućnost lako sa Olimpijom u "Morači"

Košarkaši Budućnosti Voli stigli su do četvrte pobjede u ABA ligi - "plavi" su u "Morači" u šestom kolu opravdali ulogu favorita protiv Olimpije slavivši 86:69 (22:10, 23:13, 19:30, 21:16).
Budućnost lako sa Olimpijom u "Morači"
S.G.
S.G.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, regionalni šampion na startu nove sezone upisao je pobjede protiv Krke, Igokee i FMP-a, dok je poražen od Crvene zvezde i Cedevite. Olimpija u dosadašnjem dijelu regionalnog šampionata ima dva trijumfa i četiri poraza.

Budućnost je fenomenalno otvorila meč, prvu četvrtinu riješila u svoju korist 22:10, prednost je rasla u nastavku do velikih 45:23 na poluvremenu.

Sredinom trećeg perioda igre gosti tope prednost na minus osam, a pred posljednjih deset minuta bilo je 64:53 za Podgoričane. Novi pad u igri domaćina, Olimpija koristi da priđe na 70:67 na pet minuta do kraja meča, ali uslijedile su tri vezane trojke Budućnosti za novu dvocifrenu prednost koja im je omogućila da meč privedu kraju kako treba.

Najefikasniji kod pobjednika bili su Džekson i Omić sa po 11 koševa, po 10 su ubacili Erl Klark, Barović i Gordić, po 8 su dodali Ilić i Ivanović, sedam je upisao Koti Klark, Šehović šest, a Popović četiri. Plavi su trojke šutirali 9 od 20, imali su osam koševa više od rivala, a 25 asistencija naspram 14 gostiju kod kojih se istakao Bubnić sa 13 poena, pratio ga je Šamanić sa 12.

Budućnost u narednom kolu ABA lige 11. novembra očekuje crnogorski derbi sa Mornarom u Baru, prije toga igraće 9. novembra sa Žalgirisem u Podgorici u okviru 6. kola Eurolige.

Portal Analitika