Politika

Đukanović: Mora doći do ozbiljnih reformi izbornih zakona

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Milutin Đukanović sastao se danas u Skupštini sa šefom delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Aivom Oravom, koji je i tražio da do sastanka dođe.
Đukanović: Mora doći do ozbiljnih reformi izbornih zakona
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Portalu Analitika saopšteno iz DF-a, Đukanović i Orav su se saglasili da mora doći do ozbiljnih reformi izbornih zakona u Crnoj Gori.

"Orav je pozdravio formiranje privremenog skupštinskog odbora koji će se baviti svim spornim pitanjima u izbornom i drugom zakonodavstvu u cilju demokratizacije društva, kao i primjenom preporuka na putu ka članstvu u EU. Gospodin Orav je još izrazio razočarenje što u radu privremenog odbora neće učestvovati Demokrate i URA čiji predlozi su u potpunosti obuhvaćeni usvojenom odlukom", navodi se u saopštenju.

Đukanović je upoznao šefa delegacije EU u Crnoj Gori sa progonom kroz koji u kontinuitetu prolazi Demokratski front i sa najnovijim slučajem oduzimanja pasoša Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, kao i pokušajima da opet odredi zatvor Kneževiću i Nebojši Medojeviću.

"Takođe, Đukanović je iznio planove Demokratskog fronta u vezi sa izmjenama izbornog zakonodavstva i drugih akata, kao i koje je vidove diskriminacije ključno suzbiti novim reformama. Naglasio je da će Demokratski front smoći snage, i pored pokušaja mnogih da naš politički savez dovedu u nezavidan položaj, da se sa trenutnom situacijom uspješno bori na svim poljima kako bi se došlo do fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika