Politika

SDP: EU zaslužna za dijalog opozicije i parlamentarne većine

Evropska unija imala je presudni značaj što su parlamentarna većina i opozicija ponovo sjeli za sto kako bi pokušali da dogovore prihvatljive izbore za što veći broj relevantnih učesnika u izbornom procesu, ocijenio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.
SDP: EU zaslužna za dijalog opozicije i parlamentarne većine
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz SDP-a, on je danas u Skupštini primio šefa delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Aiva Orava.

Krivokapić je, kako se navodi, zahvalio Oravu na doprinosu otvaranju ponovnog procesa parlamentarnog dijaloga u Crnoj Gori.

Prema riječima Krivokapića, EU je imala presudni značaj što su parlamentarna većina i opozicija ponovo sjeli za sto kako bi pokušali da dogovore prihvatljive izbore za što veći broj relevantnih učesnika u izbornom procesu.

“U početnoj fazi ključno je pokušati vratiti povjerenje među učesnicima dijaloga, kako je to bilo i prilikom parlamentarnog dijaloga 2015-2016. godine i formiranja prelazne Vlade, koja je dovela do značajno poboljšanih izbornih uslova za sve subjekte”, rekao je Krivokapić.

SDP će, kako je saopšteno, kao kreator parlamentarnog dijaloga i prelazne Vlade, dati svoj doprinos tokom tog procesa.

Dodaje se da bi proces reforme izbornog zakonodavstva mogao da zaustavi i omoguići prevazilaženja rastujuće političke i ekonomske krize.

Kako se navodi, Orav je istakao značaj formiranja Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva za dalji process evropskih integracija Crne Gore i zahvalio se predstavnicima SDP-a na punom doprinosu.

Portal Analitika