Crna hronika

Knežević uložio žalbu Višem sudu zbog oduzimanja pasoša

Advokat Milana Kneževića žalio se danas Višem sudu zbog izricanja mjere oduzimanje putnih isprava.
Knežević uložio žalbu Višem sudu zbog oduzimanja pasoša
Portal AnalitikaIzvor

Demokratski front saopštio je prije tri dana da je Viši sud u Podgorici donio rješenje kojim se opet oduzimaju pasoši funkcionerima te partije Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću

Kako se navodi u saopštenju, Mandić i Knežević su dužni da predaju pasoš jer se u suprotnom protiv njih može odrediti mjera pritvora.

"U obrazloženju rešenja se navodi da je Specijalno državno tužilaštvo dana 29.10. 2018. godine u 14.30 časova, Višem sudu dostavilo predlog za izricanje mjere nadzora – privremeno oduzimanje putne isprave iz člana 166 st. 2 tač.6 Zakonika o krivičnom postupku. Nadalje se navodi da se iz evidencije Uprave policije, Sektor granične policije, utvrđuje da su Andrija Mandić i Milan Knežević u periodu od avgusta 2018. godine pa nadalje više puta prelazili državnu granicu, odnosno odlazili u inostranstvo, koristeći označene putne isprave kao i lične karte", navodi se u saopštenju DF-a.

zalbaDodaje se da iz izvoda sa graničnih prelaza proizilazi da su u avgustu, septembru i oktobru Mandić i Knežević više puta napuštali teritoriju Crne Gore. 

Iz priloga je utvrđeno da je Mandić dana 1. marta kontrolisan u opštini Priboj kojom prilikom je zatečen u nezakonitom ulasku u Srbiju, te da je tamo prekršajno kažnjen. 

"Iz svega navedenog, proizilazi, kako kažu u obrazloženju, da je Andrija Mandić, od 7.08. 2018. godine 8 puta napuštao granicu teritorije Crne Gorem od čega 3 puta sa ličnom kartom i 5 puta sa pasošem a da je Milan Knežević od 12.08.2018. godine 9 puta napuštao granicu teritorije Crne Gore, od čega je 3 puta koristio ličnu kartu a 6 puta pasoš, od čega jednom civilni, a preostalih 5 puta diplomatski pasoš. Iz svega navedenog u rešenju navode, proizilazi da su Andrija Mandić i Milan Knežević u periodu nakon dobijanja novih pasoša, u nepuna tri mjeseca ( avgust, septembar i oktobar 2018. godine), vrlo često prelazili granice teritorije Crne Gore, odnosno da imaju potrebu da često putuju van granica Crne Gore, što ukazuje da isti imaju razvijene lične i društvene kontakte u inostranstvu, što bi mogli da iskoriste u slučaju bjekstva ili skrivanja, odlaska u nepoznato mjesto ili drugu državu ili na drugi način da ometaju dalje vođenje krivičnog postupka". saopšteno je iz DF-a.

Portal Analitika