Društvo

Bećković tvrdi da neće govoriti u Budvi

Književnik Matija Bećković rekao je da se u srijedu neće obratiti putem video-linka na proslavi „Pokoljenja djela sude“, koja će povodom stogodišnjice oslobođenja i ujedinjenja Boke biti održana u Budvi.
Foto: D. DANILOVIĆ / RAS SRBIJA
Foto: D. DANILOVIĆ / RAS SRBIJA
Portal AnalitikaIzvor

Mislim da ta informacija nije tačna. Mislim da tog obraćanja neće biti. Ali, ko zna, otuda me sačekuju svakakva iznenađenja“, kazao je Bećković za Portal Analitika.

Neki crnogorski mediji objavili su danas informaciju da će se Bećković obratiti putem video-linka na proslavi koju organizuje „Srpski narod Boke“, jer mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Prelazak državne granice, podsjetimo, osim Bećkoviću, uskraćen je i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću.

Oni su bili najavljeni kao govornici na manifestaciji povodom proslave stogodišnjice Podgoričke skupštine.

Kao glavni razlog zabrane navode se njihove ranije izjave, koje su, po procjeni crnogorskih bezbjednosnih službi, opasnost po sigurnost države.

Centralna proslava stogodišnjice Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskim narodima biće održana 1. decembra u Kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Bećković kaže za naš portal da ne očekuje da crnogorske vlasti promjene odluku i dopuste mu da prisustvuje na proslavi u Podgorici.

Dobro su uradili što su me na vreme obavestili. To je bolje nego da su me pozvali u konzulat, pa da prođem kao onaj u Istanbulu“, poručio je Bećković.

Portal Analitika