Košarka

Landing Sane u Mornaru

Landing Sane (27), francuski krilni centar, od juče je zvanično član crnogorskog prvaka Mornara. U pregovorima sa doskorašnjim igračem francuskog tima Pari Levaloa barski tim bio je od početka prošle sedmice.
Landing Sane u Mornaru
ArenaIzvor

Posljednji detalji ugovora utanačeni su u petak. Gotovo izvjesno je da će Sane debitovati za Mornar u srijedu na gostovanju Uniksu u Kazanju.

Kako piše Arena, Sane će već danas biti u Baru. Prvobitni plan je bio da igra za našeg šampiona već u Zagrebu protiv Cibone u ABA ligi. Ipak, kompletiranje papirologije za njegovo registovanje se odužilo, pa nije mogao pomoći ekipi Mihaila Pavićevića u porazu na gostovanju.

Sane je drugo veliko pojačanje Barana na početku novembra, nakon angažovanja slavnog beka Bobija Brauna do kraja Evrokupa. Iza Francuza su pet mečeva odigranih u francuskoj LNB ligi (6,8 poena i 2,8 skokova po meču). Prošle sezone gostovao je u Podgorici u dresu italijanske Ređo Emilije (5,9 poena i 3,3 skoka u Evrokupu). Najbolje partije pružao je u drugom dijelu prethodne sezone u španskoj Andori (7,7 poena i 2,8 skokova u prosjeku u ACB ligi).

Francuz visok 207 santimetara će značajno pojačati konkurenciju u igri pod obručem, može pokrivati i poziciju klasičnog centra. Odlični atleta ima i dobar šut sa poludistance. Uz Uroša Lukovića, Strahinju Mićovića, Vukotu Pavića, Đorđa Drenovca, Radoja Vujoševića - tim je sa njim sada mnogo konkurentniji u borbi pod obručem. Očekuje se da i Braun i Sane dobiju minutažu u velikom crnogorskom derbiju 11. novembra, protiv Budućnost Volija u Baru.

Portal Analitika