Fudbal

Barsa preokretom u finišu spriječila senzaciju

Fudbaleri Rajo Valjekana bili su na korak od pobjede nad velikom Barselonom, a onda su za tri minuta sve upropastili.
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Portal AnalitikaIzvor

Barselona je pobijedila 3:2 poslije preokreta na Valjekasu u nadoknadi vremena u 11. kolu LaLige.

Junak Barselone bio je Urugvajac Luis Suares koji je u 90. minutu donio tri boda Kataloncima u predgrađu Madrida.

Meč na Valjekasu je bio jedan od najboljih ove godine, jer su viđena dva preokreta. Barsa je povela golom Suaresa u 11. minutu, da bi Poco izjednačio u 35.

U 12. minutu drugog dijela meča Garsija šokira Katalonce golom za preokret Raja, koji se odlično branio do same završnice, usput propustivši nekoliko dobrih prilika za 3:1.

Međutim, domaći tim je prerano počeo da slavi pobjedu, a kazna je bila surova. Tri minuta prije kraja Pike pronalazi Osmana Dembelea koji postiže gol za izjednačenje.

To je potpuno poremetilo domaće igrače koji nisu mogli da se zadovolje bodom nakon odlične igre, a na kraju nisu osvojili nijedan.

U posljednjem minutu meča defanzivci Raja su ostavili potpuno samog Suaresa nakon centaršuta Robreda sa desne strane na drugu stativu.

Urugvajac uklizavanjem ubacuje loptu u mrežu za hladan tuš na Valjekasu.

Barselona je sedmom pobjedom povećala razliku na čelu tabele ispred Atletika na četiri boda, zahvaljujući kiksu "jorgandžija" protiv Leganesa.

S druge strane, Rajo je umjesto druge pobjede zabilježio sedmi poraz, četvrti u posljednjih pet kola i ostao na pretposljednjoj poziciji.

Portal Analitika