Fudbal

Vardi: Igramo za gazdu, nema pomjeranja utakmice

Fudbaleri Lestera će u subotu od 16 časova odigrati meč 11. kola Premijer lige protiv Kardifa, a potom svi putuju na sahranu vlasnika kluba u Tajland.
Vardi: Igramo za gazdu, nema pomjeranja utakmice
Portal AnalitikaIzvor

Lester je imao pravo da odloži susret zbog vanrednih okolnosti, ali su u klubu odlučili da i pored teškog trenutka za sve izađu na teren i bore se za bodove.

Praktično, igrači su bili ti koji su donijeli odluku. Ostrvski mediji prenose da su jednoglasno odbili odlaganje meča rekavši kako žele da igraju u čast preminulog vlasnika Višaja Šrivadanaprabe. 

"Trener nam je rekao da postoji mogućnost odlaganja, jer su svi i dalje u šoku. Ipak, jednoglasno smo odlučili da igramo jer znamo da bi Višaj tako želio. Odluka je bila teška. Čujem kako ljudi kažu da rezultat ove utakmice nije važan. Ne bih se složio sa tom ocjenom. Jako nam je važno i pobijedićemo za njega", izjavio je napadač "lisica" Džejmi Vardi. 

On je bio dio onog legendarnog tima koji je prije dvije godine osvojio titulu u Premijer ligi, a upravo je bivši vlasnik bio taj koji ga je ubijedio da ostane na "King Pauer" stadionu. 

"Ovo mi je jedan od najtežih dana u životu. Njegov odnos sa nama igračima, ali i svima iz grada je bio tačno takav kako se ovoh dana govori. Bio je više od vlasnika kluba. Za mene je bio dio porodice. Uvijek je za svakog imao vremena i uvek je bio nasmijan. To su stvari koje nikada neću zaboraviti", poručio je Vardi. 

Igrači će po završetku meča u Velsu krenuti na put za Tajland gde će Šrivadanapraba biti sahranjen.

Portal Analitika