Fudbal

Studenti posjetili Sutjesku

Studenti specijalističkih studija Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću sa smjera Sportski Menadžment, danas su u okviru praktične nastave posjetili FK Sutjeska.
Studenti posjetili Sutjesku
Portal AnalitikaIzvor

''Imajući u vidu da je FK Sutjeska klub sa bogatom i dugom tradicijom, kao i vrlo zapaženim sportskim rezultatima i širim uticajem na društvenu zajednicu, profesorica Mirjana Kuljak je sa grupom studenata izabrala naš klub i kroz praktičnu nastavu željela da ih iz "prve ruke" upozna sa načinom vođenja i organizacije uspješnog sportskog kolektiva. Fokusu posjete, pored sportskih rezultata i uloge koju Klub ima u široj društvenoj zajednici, bio je i na vlasničkoj, upravljačkoj i organizacionoj strukturi FK Sutjeska. Domaćini našim dragim gostima bili su direktor kluba Nikola Jovović i sportski direktor Jovan Gardašević, koji su studente upoznali sa organizacijom kluba, dok su sudenti aktivno učestvovali i kroz brojna pitanja i razgovor došli do potrebnih informacija'', saopštili su iz tog kluba.

Kako dodaju, osim same organizacije, veliko interesovanje studenti su pokazali i za proces preregistracije klubova i uslove koje klubovi moraju da ispune u skladu sa novim Zakonom o sportu.

''Skoro dvoipočasovno druženje završeno je fotografisanjem za zajednicku uspomenu. Fudbalski klub Sutjeska je, kao društveno odgovoran sportski kolektiv, uvijek spreman da pruži puni doprinos i ugosti sve one koji za to izraze želju i potrebu. U prethodnom periodu ugostili smo djecu iz skoro svih predškolskih i školskih ustanova u Nikšiću, pomogli i podržali održavanje državnog takmičenja u atletici u organizaciji SRD Specijalna olimpijada Nikšić, a imamo i redovnu saradnju sa fakultetom za SIFV koja se ogleda kroz ustupanje infrastrukture za održavanje nastave i pomoć u realizaciji projekata u kojima naš klub može participirati'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika