Nešto između

Radak-Kukavičić: 12 000 turista trenutmo u CG, odlična predsezona i postsezona

Zaista moram da podijelim zadovoljstvo kada je u pitanju ova turistička sezona. Turistička postsezona još uvijek traje i prema današnjim podacima, u Crnoj Gori imamo gotovo 12 hiljada turista koji su evidentirani, što predstavlja rast od 9 odsto u odnosu na prošlu godinu - kazala je direktorica NTO, Željka Radak Kukavičić 
Radak-Kukavičić: 12 000 turista trenutmo u CG, odlična predsezona i postsezona
Portal AnalitikaIzvor

''Turistička postsezona još uvijek traje i prema današnjim podacima, u Crnoj Gori imamo gotovo 12 hiljada turista koji su evidentirani, što predstavlja rast od 9 odsto u odnosu na petak 2017 godine u oktobru mjesecu kada pratimo podatke lokalnih turističkih organizacija i ono što mi sumiramo petkom, moram da podsjetim da je stopa bila u prosjeku od 24 do 29 odsto prošlog petka. Državni sekretar je rekao da smo tokom septembra imali dvocifrene stope rasta. Negdje kada sumiramo ovu godinu, karakteristika će biti jako odbri rezultati u pred i post sezoni. Sad već uveliko pričamo o zimskoj turističkoj sezoni. Pripreme i ove godine su ranije nego što je to bilo prethodnih godina. I preduzeća i skijališta Crne Gore su spremna i praktično sa prvim snijegom nastupa zimska tursitička sezona. Vrlo su kratki periodi između ljetnje i zimske turističke sezone. Već sad se turistički poslanici na sjeveru i jugu pripremaju za doček nove godine. Tako da će i NTO u saradnji sa našim ministarstvom i lokalnim turističkim organizacijama tokom nvoembra mjeseca raditi promociju dočeka nove godine u Crnoj Gori'', kazala je Radak-Kukavičić.

Ona je dodala da kada je struktura turista u pitanju, posebno ih raduje je što su dvocifrene stope rasta i to visoke, kada govorimo o trzistima Njemačke, Velike Britanije, Austrije, Francuske i Poljske. 

''Broj gostiju koji su posjetili hotele za 9 mjeseci sa ovih prioritetnih tržišta, govorim o Zapadnoj Evropi, bez uključivanja Sjeverne Evrope, taj broj gostiju je veći u hotelima nego što je broj gostiju iz Srbije i Rusije. To je jedan novi kvalitet u ovoj turistickoj sezoni'', kazala je ona.

 

Portal Analitika