Crna hronika

Glavašević izručen BiH

Uprava policije i podgorički Interpol danas su realizovali transfer Aleksandra Glavaševića (25) iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, državljanina Srbije i BiH, sa ciljem nastavka izdržavanja kazne zatvora od 14 godina.
Glavašević izručen BiH
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, on je presudom Višeg suda u Podgorici osuđen na 14 godina zatvora zbog razbojničke krađe koju je počinio u našoj državi, a koja mu je priznata presudom Okružnog suda u Banjaluci.

Po međunarodnim potjernicama uhapšene dvije osobe

Policija u Tivtu je, postupajući po međunarodnoj potjernici Interpola Beograd, uhapsila Miodraga Andrića (44) iz Srbije.

“On se potraživao radi izdržavanja kazne zatvora od tri i po godine, koja mu je izrečena presudom Višeg suda u Beogradu zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, navode u UP.

Takođe, budvanska policija uhapsila je S.I. (62) iz Rusije, kog je Interpol Moskva tražio kako bi prisustvao krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog sumnje da je počinio krivično djelo pronevjera u velikom obimu.

Kako se sumnja, on je u svojstvu predsjedavajućeg odbora Kreditne banke „Troyka“, organizovao osnivanje fiktivnih kompanija nakon čega je sa svojim saučesnicima potpisivao ugovore o zajmu između banke „Troyka“ i osnovanih fiktivnih kompanija, koristeći lažna dokumenta na kojima su falsifikovali potpise i pečate, te su ta novčana sredstva banke prebacili na račune fiktivnih kompanija i prisvojili ih, čime su nanijeli štetu banci u iznosu 52.500.000 rubalja, odnosno više od 700.000 eura.

“Uhapšenima je rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici određen ekstradicioni pritvor”, ističu u Upravi policije.

Portal Analitika