Politika

Amer Nokić savjetnik potpredsjednika Vlade Rafeta Husovića

Vlada Crne Gore imenovala je juče diplomiranog ekonomistu Amera Nokića za savjetnika potpredsjednika Vlade Rafeta Husovića.
Amer Nokić savjetnik potpredsjednika Vlade Rafeta Husovića
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj, na osnovu člana 16 Uredbe o Vladi Crne Gore, predložio je da Vlada Crne Gore imenuje na mjesto savjetnika Amera Nokića, diplomiranog ekonomistu.

U obrazloženju predloga je naveo da, s obzirom na dosadašnji rad predloženog kandidata, njegove stručne i druge radne sposobnosti i da je već obavljao funkciju savjetnika, smatra da ispunjava sve uslove da se imenuje na pomenutu funkciju.

Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, kao stalno radno tijelo Vlade nadležno za pitanja predlaganja imenovanja, postavljenja i razrješenja iz nadležnosti Vlade, razmotrila je predlog potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj i podnijela Vladi predlog da za savjetnika potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj, imenuje Amera Nokića, diplomiranog ekonomistu.

Vlada Crne Gore je razmotrila i prihvatila predlog rješenja Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i, saglasno svojim ovlašćenjima iz člana 16 stav 3 Uredbe o Vladi Crne Gore, donijela rješenje o imenovanju Amera Nokića za savjetnika potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj.

Nokić je funkcioner Bošnjačke stranke.

Portal Analitika