Fudbal

London test za ,,redse“

Pored vrhunskog napadačkog fudbala, mečevi Arsenala i Liverpula često su u posljednjoj deceniji imali veliki značaj. Ove sezone to je posebno izraženo, s obzirom na to da su gostujući ,,redsi“ ovog vikenda u Sjevernom Londonu zasluženo na diobi prvog mjesta Premijer lige.
London test za ,,redse“
Arena/PobjedaIzvor

Interesantno, Arsenal nema pobjedu kao domaćin nad Liverpulom u posljednja tri susreta, prošle sezone bilo je 3:3. ,,Tobdžije“ pamte trijumf 4:1 u aprilu 2015. godine, a od tada su poraženi tri puta uz tri remija u svim mečevima.

U njihovih posljednjih pet utakmica makar jedna ekipa je postigla tri gola. U posljednjih deset mečeva sa Arsenalom Liverpul je poražen samo jednom, očigledan je favorit, ali domaćin će ponosno napasti. Meč je poslastica za ,,neutralce“.

Barselona je uspjela da seriju loših rezultata prekine briljantnim partijama u derbijima protiv Sevilje i Real Madrida. Interesantno, desilo se to nakon povrede neprikosnovenog lidera Lionela Mesija. Raspucana Barsa očekuje se i u subotu na gostovanju u predgrađu Madrida, protiv Rajo Valjekana. U ovoj deceniji protiv ovog protivnika Barselona niže isključivo pobjede - bilo ih je čak deset.

Posljednji put na gostovanju bilo je 5:1 za Barsu, u njihovom posljednjem meču 3. marta 2016. godine. Ovom protivniku tim iz Katalunje dao je čak 16 golova u posljednja tri susreta... Sve osim pobjede lidera Primere bila bi prvoklasna senzacija ovog vikenda.

Inter je u fantastičnom nizu pet pobjeda, od kojih je ključna bila ona u samoj završnici gradskog derbija sa Milanom. U realnosti, upravo je ekipa Lućana Spaletija najveći konkurent šampionu Juventusu u Seriji A. Meč sa Đenovom u subotu je potencijalno nezgodan, kada se uzme u obzir da je upravo ovaj rival uspio da zaustavi Juventus na gostovanju prije dva kola. Defanzivan pristup gostiju na ,,Meaci“ je zagarantovan, takva igra odgovara Đenovi. Trijumf domaćina, pa makar i golom u završnici, ne bi trebao da dođe u pitanje. Inter brodi na visokom talasu samopouzdanja.

U prethodnom kolu Bundeslige lider Borusija neočekivano je ispustila cijeli plijen na svom terenu u Dortmundu. Gostovanje Volfsburgu je ozbiljan test za mladi tim ,,milionera“, koji želi da nastavi vrhunski niz kada je efikasnost u pitanju. Otvorena igra na trijumf je garantovana kada je igra oba tima u pitanju. To Dortmundu odgovara, očekuje se spektakularan meč subotnjih rivala i potencijalna goleada lidera u Njemačkoj.

Bez trijumfa u posljednjih pet kola, Monako našeg Stevana Jovetića je u situaciji da mora igrati otvoreno na gostovanju Remsu. Domaćin nije ubjedljiv na svom terenu, a ekipa Tijerija Anrija ima jasnu šansu za prekretnicu upravo u ovom kolu. Golovi oba tima se očekuju u derbiju runde u Francuskoj.

Portal Analitika