Podgorica

Festival sira “Zlatna kriška“ na Trgu nezavisnosti

Glavni grad Podgorica biće pokrovitelj drugog Festivala sira koji organizuje  klaster “Probaj domaće”, jer je ova ideja prepoznata kao dobar potez u promociji domaćih proizvoda i proizvođača, ali i kao dio turističke ponude imajući u vidu da je upravo sir postao jedan od brendova i zaštitni znak po kome je ovo podneblje poznato kada je riječ o hrani.
Festival sira “Zlatna kriška“ na Trgu nezavisnosti
PG Biro/Portal AnalitikaIzvor

Manifestacija će okupiti proizođače sira iz svih krajeva naše zemlje, pa smo se zato odlučili da Trg nezavisnosti 2. i 3. novembra, od 10-17 časova, pretvorimo u carstvo sira.

Festival će u 12:00 časova otvoriti predstavnik Glavnog grada, mr Vladimir Pavićević. Festival nosi simboličan naziv “Zlatna kriška”, a taj naziv nosiće i nagrada koju ćemo dodjeljivati najbolje ocijenjenim sirevima

„Planiramo da čitavom događaju, kroz dodatne sadržaje, damo festivalski karakter, kao i prepoznatljiv vizuelni identitet, s obzirom da planiramo da Festival sira pretvorimo u tradicionalnu manifestaciju prepoznatljivog izgleda i kvaliteta. U tom cilju smo planirali prateće aktivnosti (nagrade, muzički program, posebno dekorisanje prostora na Trgu)“, saopšteno je iz PG Biroa.

Portal Analitika