Kultura

Novembar u Gradskom: Repertoarska priča za sve generacije

Publika svih generacija i tokom novembra uživaće u najboljim naslovima sa sve tri naše scene – Lutkarske i Dramske za djecu, kao i Večernje scene. Kroz nekoliko gostovanja obradovaćemo i publiku van glavnog grada, a naše predstave i u novembru će učestvovati na važnim međunarodnim pozorišnim festivalima.
Novembar u Gradskom: Repertoarska priča za sve generacije
Portal AnalitikaIzvor

Repertoarsku priču za ovaj mjesec otvorićemo u petak, 9. novembra, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović” predstavomsa naše Večernje scene - „Pepeljugino maslo“ koju je po tekstu Tene Štivičić režirala Alisa Stojanović.

Već narednog dana (subota, 10. novembar) u standardnom terminu u podne, u sali Dodest igraćemo projekat sa Lutkarske scene za djecu „Čarobni kamen” (3+) u režiji Davora Dragojevića. Nedjelja (11. novembar), u istom terminu, rezervisana je za još jednu lutkarsku predstavu sa našeg repertoara – „Prodavnicu igračaka“ u režiji Jaroslava Antonjuka. Istu predstavu naš ansambl igraće i u ponedjeljak 12. novembra, takođe u Dodestu, a ovo izvođenje  već je rasprodato.

Gradsko pozorište i tokom novembra nastaviće sa festivalskim pohodima, pa će se naša predstava sa Dramske scene za djecu „Modro blago” (6+), u režiji Staše Koprivice, 15. novembra naćiu trci za jednu od nagrada na 15. Dečijem pozorišnom festivalu „Pozorište Zvezdarište 2018” u Beogradu.

I ove godine priključićemo se obilježavanju Evropske noći teatra (European theatre night), a tim povodom u subotu 17. novembra, u 20 sati, u sali Dodest naš ansambl izvešće „Pepeljugino maslo“ u režiji Alise Stojanović. Gradsko pozorište omogućilo je i 50% popusta na ulaznice za ovu predstavu. European theatre night je noć kada je pozorište u centru pažnje i kada se na skoro svim teatarskim scenama u gradovima širom Evrope može osjetiti veličanstvena igra riječi, pokreta i različitih priča. Projekat zamišljen kao jednodnevna manifestacija posvećena scenskim umjetnostima održava se svake godine, treće subote u novembru.

Nakon učešća na beogradskom festivalu, „Modro blago“ Staše Koprivice u ponedjeljak, 19. novembra, u 19 sati biće igrano pred hercegnovskim maliašnima u dvorani „Park“. Uslijediće i gostovanje predstave „Kod Nojeve barke u osam“ (5+) u režiji Roberta Waltla 22. novembra u 12:30 sati u KIC-u „Malesija” u Tuzima.

Hit predstava sa Večernje scene našeg pozorišta „Slasti slave“,u režiji Stefana Sablića, biće igrana u petak, 23. novembra u 20 satiu sali Dodest. Vikend koji slijedi posvetićemo najmlađoj publici, pa će u subotu, 24. Novembra, u 12 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ biti igrana predstava „Cvrčak i Mrav” (6+)koju je po tekstu Milene Depolo režirao Branko Ilić. Ovu predstavu naše pozorište uradilo je u koprodukciji sa NVO „Teatar mladih“, Kulturnim centrom „Nikola Đurković“ iz Kotora i Grad teatrom Budva. Dan kasnije, na istom mjestu, takođe u podne, ansambl Gradskog pozorišta izvešće predstavu „Čarobnjak iz Oza” (5+) u režiji Jagoša Markovića. Predstava će na našem repertoaru biti i u ponedjeljak, 26. novembra, a ovo izvođenje već je rasprodato.

Novembarska repertoarska priča biće zaključena učešćem predstave „O miševima i ljudima“ u režiji Dina Mustafića na Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću.Komad koji je Gradsko pozoriše uradilo u koprodukciji sa Barskim ljetopisom biće igran 29. novembra, u 20 sati, na sceni Nikšićkog pozorišta.

Ulaznice za predstave sa novembarskog repertoara su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

O repertoaru i novostima iz Gradskog pozorišta možete se informisati na našem sajtu www.pgpozoriste.me, a na facebook stranici https://www.facebook.com/GradskoPozoristePodgorica možete nam ostaviti vašu mail adresu kako biste bili blagovremeno obaviješteni o svim dešavanjima u našem pozorištu.

Budite uz Gradsko!

Portal Analitika