Košarka

Zahtijevam ozbiljnost u meču protiv Budućnost Volija

Trener Ćavi Paskval juče ujutro mogao je da odahne - na treningu Panatinaikosa u Atini imao je na raspolaganju punu rotaciju.
Zahtijevam ozbiljnost u meču protiv Budućnost Volija
Portal AnalitikaIzvor

Slavni Katalonac je pod pritiskom grčke javnosti zbog nešto lošijih rezultata u Evroligi. Pred meč u petak u Podgorici, protiv Budućnost Volija, Paskval ima jasan cilj - da se ostvari pobjeda.

Sve ostalo bi mu nametnulo veliki pritisak, čak i kada je posao prvog trenera slavnog giganta u pitanju.

- Ono što nam je potrebno je puna rotacija protiv kvalitetnog protivnika. Budućnost Voli još nema pobjedu u Evroligi i to može da predstavlja problem, oni imaju veliki motiv. Njihov trener Džikić je odličan taktičar. Moramo biti spremni i svježi za dugu borbu u 40 minuta meča - rekao je Paskval.

Dugogodišnji trener Barselone, osvajač Evrolige 2010. godine, otkrio je sa zadovoljstvom stanje povreda i oporavka u timu.

- Bek Lengford u nedjelju u grčkoj ligi nije igrao, zbog lakše povrede, a u utorak veče već je trenirao. Manji problem imao je i krilo Lojeski, i on je sad u redu. Tanasi Adetokumbo je odmoren i preskočio je meč za vikend, ne radi se o bilo kakvoj povredi, bila mu je potrebna pošteda - objasnio je Paskval.

Poseban pritisak Panatinaikos osjeća zbog mečeva koji slijede nakon ove sedmice.

- Već u narednom kolu igraćemo sa Olimpijakosom veliki derbi baš u Evroligi. Samo tri dana kasnije nas čeka novi duel sa Olimpijakosom, prvi u grčkom šampionatu ove sezone. Moramo biti spremni, pokazati da napredujemo u Podgorici. Zato zahtijevam ozbiljnost - rekao je Paskval.

Očekuje se da rival ,,plavih“ u petak nastupi sa petorkom Kalates, Lengford, Papapetru, Motoglu i Gist.

S klupe šansu čekaju Lekavičijus, Papas, Adetokumbo, Dešon Tomas i Lazme - a u rotaciji su još Lojeski, Papađanis, Vugijukas. 

Prema mišljenju mnogih, Panatinaikos je najkompletniji tim Evrolige, kada je dužina klupe u pitanju.

Portal Analitika