Politika

NOVA o zabrani Bećkoviću: Svaka sličnost sa Hitlerom je namjerna

Da je kralj Nikola, čija je politička i nacionalna ideja bila najbliža onome što trenutno u ovdašnjoj javnosti zastupa Nova srpska demokratija, ostao da počiva u Italiji do danas, vlasti bi ga stavile na spisak nepoželjnih Srba u Crnoj Gori, kazao je Marko Kovačević, portparol NOVA, povodom zabrane ulaska Matije Bećkovića u Crnu Goru.
NOVA o zabrani Bećkoviću: Svaka sličnost sa Hitlerom je namjerna
Portal AnalitikaIzvor

“Neko je ipak ugrabio da kralja, kome se i te 1989. godine kada su njegove posmrtne ostatke donijeli u Crnu Goru zamjeralo od komunističkih vlasti da je previše srbovao, vrati na Cetinje. Cetinje, koje sada mrzi narod, kom je njihov kralj pripadao srcem i dušom i čije je neprijatelje želio, kako je govorio, da sprži. Dakle, elementarna logika ukazuje, da bi kralj Nikola danas želio da sprži skoro čitavo Cetinje. A šta bi tek uradio sa onima koji brane srpskim intelektualcima ulazak u Crnu Goru. On, koji je na Cetinju izdržavao i u službu primao sve viđenije srpske intelektualce svoga vremena, Lazu Kostića, Simu Matavulja i mnoge druge”, kazao je Kovačević.

Što bi, pita, rekao kralj Nikola, na to da vlasti današnje Crne Gore zabranjuju ulazak Matiji Bećkoviću, koji je inače iz Rovaca, u ovu zemlju.

“U zemlju koju su proslavili i kralj Nikola i Matija Bećković. Takođe i svi oni intelektualci koji su dosledni nauci kada sagledavaju istoriju Crne Gore, poput Čede Antića ili Aleksandra Rakovića, nijesu poželjni u današnjoj Crnoj Gori, koja ne želi da zna išta o sebi i koja se krije u imaginarnim sukobima i epskim bitkama iz 1918. godine kojih nije bilo”, ističe Kovačević.

Sa druge strane, dodaje, kao poželjne imamo Keljmendija, Čekua, Tačija, Haradinaja.

“Stipe Mesić je počasni građanin Podgorice, Titu se diže spomenik. Oni koji su ubili najviše ljudi iz Crne Gore, poput Tita, koji je odgovoran i za ubistvo oca Matije Bećkovića, i oni koji su podržavali politiku mučenja vojnika iz Crne Gore u logoru Lora u zadnjem ratu, poput Mesića, ti imaju svoje mjesto u duhovnom biću današnje države. Svoje mjesto u njoj imaju i albanski narko dileri, kao i teroristi sa Kosova i Metohije koji su ljudima koji potiču iz Crne Gore tamo vadili organe i punili njihovim tijelima masovne grobnice. Svako ko je ubijao Srbe, poželjan je danas u državi Crnoj Gori. A nepoželjani su srpski intelektualci. Ne bi trebalo da nas začudi da počnu da upadaju racije po kućama i traže Bećkovićeve, Rakovićeve i Antićeve knjige da ih protjeruju iz zemlje. Svaka sličnost sa Hitlerom i Trećim rajhom je namjerna. I to ne od nas koji dajemo ovo saopštenje, nego od onih koji sve ovo rade”, zaključio je Kovačević.

Portal Analitika