Crna hronika

Knežević odbio da ga brani Kljajević

Suđenje optuženima za pokušaj terorizam na dan parlamentarnih izbora 2016. godine nastavlja se danas u podgoričkom Višem sudu.
Knežević odbio da ga brani Kljajević
Portal AnalitikaIzvor

Tok suđenja:

9:07 Kako nisu ispunjene procesne pretpostavke da se suđenje održi, predsjedavajuća sutkinja Mugoša je odlučila da se sudjenje odloži za  7. novembar u 9 časova.

9:05 Optuženi Milan Knežević kazao je da nije saglasan da ga brani advokat Kljajević.

''Nisam saglasan da me brani na današnjem pretresu Kljajević. Uvažavajući svu njegovu profesionalnost moram vas obavijestiti da smo se mi upoznali tek juče u poslijepodnevnim časovima nakon završetka pretresa. S obzirom da se radi o veoma važnoj fazi postupka meni je neophodno da bude prisutan moj advokat Dušan Radosavljević. Bilo je 110 ročišta i vjerujte uvažavajući svu potrebu za ekonomičnošću postupka meni je veoma bitno da Radosavljević bude prisutan u ovoj fazi postupka, tako da ja ne mogu dati saglasnost da me brani advokat Arsenije Kljajević. Koliko sam shvatio iz razgovora sa njim on se nije upoznao sa optužnicom ni spisima predmeta i mislim da bi bilo iracionalno očekivati da se to do sjutra desi'', kazao je Knežević.

9:03 Sutkinja je konstatovala prisustvo zastupnika optužbe, te optuženih i njihovih advokata. Advokata Radosavljevića i danas mijenja advokat Kljajević Arsenije.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću. 

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, kao i njihovi sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić.

Portal Analitika