Crna hronika

Medenica: Izručenje Marovića sada na Ministarstvu pravde

Sudovi Crne Gore su uradili sve oko izručenja Svetozara Marovića Crnoj Gori, a ostatak posla je na Ministarstvu pravde, poručila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.
Medenica: Izručenje Marovića sada na Ministarstvu pravde
Portal AnalitikaIzvor

“Sudovi su sve uradili u proceduri izručenja ostaje Ministarstvo pravde da sprovede ono ostalo što je u njegovoj nadležnosti”, kazala je Medenica, prenosi Televizija Crne Gore.

Kada je u pitanju predmet trajnog oduzimanje imovine Marovića postupak je, kako je novinarima kazao predsjednik Višeg suda Boris Savić u toku. On nije mogao da komentariše spekulacije da je stan koji je bio u vlasništvu Marovića, navodno prodat.
 

“Pravosnažno okončan je segment u kojem je sud odlučivao o privremenoj mjeri zabrane raspolaganja tim stanom. Možda je to sada aktuelno, ali odlučivanje o toj privremenoj mjeri je bilo mnogo ranije, i sud je tada odlučio da nema uslova za privremeno oduzimanje. Sa takvom odlukom, koja je pravosnažna, Maroviću nije bilo zabranjeno raspolaganje stanom. Da li je on taj stan otuđio ja ne znam, ali sa sudske tačke gledišta, to nije relevantno, jer je pravosnažno odlučeno, da se ta imovima ne zamrzava”, kazao je Savić.

Portal Analitika