Crna hronika

Policija o snimcima prebijanja u Ulcinju: Postupićemo u skladu sa odlukom suda

Uprava policije će preduzimati sve zakonom propisane aktivnosti u cilju zaštite policijskih službenika koji zakonito postupaju u obavljanju svojih poslova i zadataka, a koji su pritom predmet napada, bilo verbalno ili fizički, saopšteno jeiz Uprave policije povodom snimka koji je danas objavljen na portalima i društvenim mrežama, a koji se odnosi na raciju u jednom ugostiteljskom objektu u Ulcinju,  koji se dogodio 17. juna prošle godine.
Policija o snimcima prebijanja u Ulcinju: Postupićemo u skladu sa odlukom suda
Portal AnalitikaIzvor

Kako ističu Uprava policije će preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju sankcionisanja dokazanih slučajeva prekoračenja ovlašćenja i drugih vrsta neprofesionalnog ponašanja policijskih službenika.

“Nezakonito ponašanje, ni građana ni policijskih službenika, se neće tolerisati. Policija je u konkretnom slučaju preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja istinitih činjenica. Službenici OB Ulcinj su tada, dakle prošle godine, nakon ovog događaja postupili
po pritužbi advokata oštećenih lica”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Prema njihovim riječima u prostorijama OB Ulcinj uzete su izjave od policajaca koji su te večeri obavili raciju u ugostiteljskom objektu u Ulcinju.

“O svemu je upoznat nadležni tužilac koji je podigao optužni predlog protiv tri policijska službenika zbog sumnje da su počinila krivično djelo zlostavljanje. S obzirom da je ovaj predmet u fazi sudskog postupka, prema njemu ćemo se odrediti nakon završetka postupka na način što
ćemo postupiti u skladu sa konačnom odlukom suda koji odlučuje u ovom predmetu”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Portal Analitika