TV / Film

Bergmanovi filmovi u Cineplexx-u

Najveći međunarodni program obilježavanja života i djela jednog filmskog autora u 2018.,  posvećen je stogodišnjici rođenja velikog švedskog reditelja, producenta i scenariste Ingmara Bergmana.
Bergmanovi filmovi u Cineplexx-u
Portal AnalitikaIzvor

Od 07-10. novembra u podgoričkom Cineplexx-u, Crnogorska kinoteka će prikazati sedam filmova: šest koji reprezentuju najznačajnije poetičke aspekte Bergmanovog djela, i jedan dokumentarni film, snimljen na ostrvu na kojem je proveo posljednje godine života u osami.

Ljubitelji Bergmanovih filmova u srijedu od 18 sati mogu pogledati film ’’Ostrvo Bergman’’, dok je u 20 sati na repertoaru film ’’Divlje jagode’’

U četvrtak, 8. novembra od 18 sati na programu ’’Ljeto sa Monikom’’a u 20 sati kreće film ’’Persona’’

Petak, deveti novembar rezervisan je za ’’Jesenju sonatu’’ od 18 i ’’Sedmi pečat’’ u 20 sati.

Poslednji, sedmi film’’ Fani i Aleksander’’ na repertoaru je u subotu 10. avgusta.

Prvobitno je planirano da se ovaj program organizuje u novim prostorijama Kinoteke, no neizvjestan završetak radova na novoj zgradi primorao nas je na promjenu mjesta dešavanja, kažu iz Crnogorske kinoteke.

Svi Bergmanovi filmovi koji će biti prikazani zahvaljujući Švedskom institutu su restaurisani u digitalnom obliku (DCP), što uslovljava prikazivanje u jedinom digitalnom bioskopu u glavnom gradu – Cineplexx.

Ovim značajnim događajem, koji se realizuje u saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu, Švedskim institutom i Ministarstvom kulture Crne Gore, Crnogorska kinoteka će obilježiti Evropsku godinu kulturne baštine – 2018.

Ulaznice za sve projekcije su besplatne, a mogu se preuzeti na blagajni bioskopa Cineplexx – Delta City, naglašavaju organizatori.

Portal Analitika