TV / Film

Filmu "Peloid" prva nagrada

Kratkometražni igrani film “Peloid” reditelja Bojana Stijovića dobio je nagradu za najbolji kratkometražni film na 16. Međunarodnom filmskom festivalu Filmski Front, u kategoriji Srbija/ Region.
Filmu "Peloid" prva nagrada
Portal AnalitikaIzvor

Festival se održao od 25. do 28. oktobra u Novom Sadu, a žiri je filmu dodijelio nagradu uz obrazloženje: ’’Nagrada za najbolji film, zaduhovitost, stilsku ujednačenost i dramaturgiju koja drži gledaoce u neizvesnosti do poslednje scene’’.

Takođe,“Peloid” je uvršten i u takmičarsku selekciju jednog od najprestižnijih regionalnih festivala, 16-tom Zagreb Film Festivalu koji će se održati od 11. do 18. novembra 2018. godine.

Nakon svoje premijere na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. Osim navedenih festivala, film je do sada prikazan na festivalu CinEast (Central and Eastern European Film Festival) u Luksemburgu i Seanema Film Festivalu u Ulcinju.

Film ,,Peloid’’ je snimljen u produkciji Artikulacija Film-a iz Podgorice. To je ujedno i prvi projekat koji je realizovan od sredstava dobijenih na konkursu Filmskog Centra Crne Gore.

Sinopsis: Roman je profesor klavira u srednjoj školi. Nakon što ostane bez posla, ubrzo se razvodi i od žene. Odlazi na putovanje u Institut za fizikalnu medicinu, u  dugo odlaganu posjetu ocu kojeg nije vidio godinama. Ispostaviće se da to nije samo obična posjeta.

 

Portal Analitika