Crna hronika

Kljajević nema Kneževićevu saglasnost da ga brani

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra 2016. godine, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici.
Kljajević nema Kneževićevu saglasnost da ga brani
Portal AnalitikaIzvor

9:12 „Nemamo uslove da odgađamo (pretres) tri dana, ali danas ne možete braniti Kneževića. Nemate njegovu saglasnost, pošto niste stupili u kontakt s njim“, kazala je sutkinja Mugoša i odgodila pretres za sjutra u 9 časova.

Sutkinja je kazala da treba pozvati Kneževića da se izjasni da li prihvata da ga zastupa advokat Kljajević po zamjeničkom punomoćju. 

9:10 Advokat Arsenije Kljajević saopštio je da je tek juče dobio zamjeničko punomoćje od advokata Dušana Radosavljevića, da brani optuženog funkcionera DF-a Milana Kneževića, te je tražio odgađanje pretresa koji su zakazani za danas i sjutra.

9:00 Sutkinja Suzana Mugoša je konstatovala prisustvo optuženih, odbrane i tužilaštva.

Za današnji pretres je predviđeno da svjedočenje završi funkcioner DF-a Predrag Bulatović.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov (Širokov) i Vladimir Popov, kojima se, kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću, sudi u odsustvu.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpski državljani/ke Dragan Maksić, Milan Dušić, Srboljub Đorđević, Branka Milić i Kristina Hristić.

Postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića je odvojen.

Portal Analitika