Košarka

Torontu derbi sa Siksersima, Hjuston neprepoznatljiv

Košarkaši Toronto Reptorsa savladali su Filadelfija 76erse rezultatom 129:112 i upisali sedmu pobjedu iz osam mečeva u NBA ligi.
Foto: Vaughn Ridley, Getty Images Sport
Foto: Vaughn Ridley, Getty Images Sport
Sport klubIzvor

Kanadski tim je kontrolisao jedan od derbija istočne konferencije i, ne računajući uvodni dio igre, bio u vođstvu sve vrijeme.

Već u drugoj dionici Toronto je otišao na dvocifrenu prednost, koju Fila sve do posljednjih trenutaka utakmice, kada je pobjednik bio riješen, nije uspjela da spusti na jednocifreni minus.

Sredinom treće četvrtine viđena je i najveća razlika, kada je Toronto serijom 11:0 otišao na maksimalnih +26 (94:68).

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Kavaj Lenard sa 31 poenom, sedam skokova i četiri ukradene lopte. Jonas Valančijunas je imao 23 poena, Kajl Lauri 20 poena i 12 asistencija, Serž Ibaka 16 poena i osam skokova, a Paskal Sijakam 15 poena i isto toliko uhvaćenih lopti.

Kod File, Džoel Embid je prikazao sjajnu partiju sa 31 poenom i 11 skokova, 15 poena je dodao Robert Kovington, a 13 Džej Džej Redik, a Ben Simons je ostvario 11 poena, osam skokova, 10 asistencija, ali i čak 11 izgubljenih lopti.

Dario Šarić je meč završio sa osam poena i pet skokova.

Reptorsi su sada drugi na Istoku sa 7-1. Siksersi su sedmi sa 4-4.

Novu pobjedu, treću u nizu, ostvarili su Boston Seltiksi, koji su u TD gardenu bili bolji od Detroit Pistonsa u neizvjesnoj završnici 108:105.

Seltikse je do trijumfa vodio sjajni Kajri Irving sa 31 poenom, pet skokova i isto toliko asistencija. Pratili su ga Džejson Tejtum sa 16 poena, Markus Moris sa 15 poena i devet skokova i Džejlen Braun sa 14 poena.

Za Pistonse je ponovo odličan bio Blejk Grifin sa 24 poena i 15 skokova. Andre Dramond je dodao 17 poena i 12 skokova, a Redži Bulok je ubacio 16 poena, a Iš Smit 13.

Boston je bio u vođstvu gotovo cio meč, a na prvu osjetniju razliku otišao je pred kraj treće dionice (81:67). Detroit se u posljednjoj u potpunosti vratio u život, prišao na minus 1, ali je u penal završnici domaći sastav imao više koncentracije i na kraju slavio.

Boston sad ima skor 5-2 i zauzima treće mjesto na Istoku, dok je Detroit sa 4-2 četvrti.

Hjuston Rokitsi djeluju neprepoznatljivo od starta ove sezone pošto su doživjeli četvrti poraz u nizu, a peti u prvih šest mečeva. Bolji od prošlosezonskih finalista Zapada bili su Portland Trejlblejzersi ubjedljivim rezultatom 104:85.

Blejzersi su sve vrijeme diktirali tempo u Teksasu, a ključni trenuci viđeni su u trećoj dionici, kad se igra Raketa u potpunosti raspala, što su gosti iskoristili i kroz nekoliko manjih serija stekli maksimalnih 28 poena prednosti.

Portland su do pobjede vodili Demijan Lilard sa 22 poena i sedam asistencija, Jusuf Nurkić sa 22 poena i 10 skokova i Si Džej Mekolum sa 19 poena.

Kod Rokitsa, u izostanku Džejmsa Hardena, Kris Pol je imao 17 poena i devet asistencija, Klint Kapela je ostvario 14 poena i isto toliko skokova, a Erik Gordon 12 poena. Karmelo Entoni je imao osam poena i četiri skoka za 31 minut na parketu.

Ekipa Majka Dantonija sada je 14. na tabeli Zapada sa 1-5, dok je Portland treći sa 5-2.

Memfis Grizlisi su zahvaljujući sjajnoj igri u trećoj četvrtini, kada su serijom 13:0 otišli na plus 18, ostvarili pobjedu nad Vašington Vizardsima 107:95.

Memfis su do trijumfa vodili Garet Templ sa 20 poena i Majk Konli i Mark Gasol sa po 19.

Kod Vašingtona, Džon Vol je ubacio 22 poena, Bredli Bil 17, a Oto Porter junior 15.

Grizlisi su sada sedmi na Zapadu sa 4-2, dok je Vašington zajedno sa Kavalirsima najlošija ekipa Istoka sa 1-6.

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera ubjedljivo su pobijedili Los Anđeles Kliperse na svom terenu u okviru NBA lige sa 128:110.

Tanderima je to druga uzastopna pobjeda poslije četiri uvodna poraza u sezoni i sada su 11. na Zapadu. Klipersi imaju skor 4-3 i oni su deveti.

Najzaslužniji za trijumf domaćeg tima bili su Rasel Vestbruk i Pol Džordž, obojica sa po 32 poena. Prvi je dodao i devet asistencija, a drugi je upisao 12 skokova.

Stiven Adams je bio raspoložen sa 18 poena i 10 skokova, dok je Denis Šruder imao 15 poena.

Kod Klipersa je najefikasniji bio Danilo Galinari sa 27 poena, Lu Vilijams je ubacio 17, a Tobajas Heris 15.

Srpski internacionalci Miloš Teodosić i Boban Marjanović nisu imali zapažene učinke. Teo je za šest minuta ostvario tri poena iz jedinog šut na utakmici, a Bobi je za 10 upisao pet poena, dva skoka, asistenciju i tri blokade.

Gosti iz Los Anđelesa su bili bolji u prvom poluvremenu. Bili su konstantno u vođstvu, a najveću prednost imali su na velikom odmoru 67:54.

Ipak, Oklahoma je uspostavila kontrolu od starta treće četvrtine i velikom serijom 20:0 vrlo brzo stekla +8 (77:69).

Do kraja dionice domaći su dodatno uvećali razliku. Rivala su spustili na samo 10 poena u tom kvartalu, a ubacili čak 39, i u posljednjih 12 minuta ušli sa 93:77, što je bio nenadoknadiv zaostatak za Kliperse.

Košarkaši Sakramento Kingsa ostvarili su četvrtu pobjedu u nizu u NBA ligi pošto su na Floridi savladali Orlando Medžik rezultatom 107:99.

Jedan od najzaslužnijih za trijumf Kraljeva bio je srpski košarkaš Nemanja Bjelica, koji je nastavio sa sjajnim partijama od starta sezone. On je kao starter za 29 minuta ostvario 21 poen, osam skokova, asistenciju i dvije ukradene lopte.

Pored njega, zapaženu rolu imali su Badi Hild sa 25 poena i 11 skokova, Vili Koli-Stejn sa 14 poena i 11 uhvaćenih lopti i Di'Eron Foks sa 14 poena i pet asistencija. Marvin Bigli treći je meč završio sa 10 poena imao i devet skokova.

Drugi srpski igrač iz redova Kingsa Bogdan Bogdanović ni u ovoj utakmici nije igrao zbog povrede.

Kod Orlanda, naš centar Nikola Vučević je ostvario dabl-dabl učinak sa 15 poena i 15 skokova, Eron Gordon je imao 18 poena i 10 uhvaćenih lopti, a Terens Ros je dodao 17 poena.

U Emvej centru u Orlandu viđena su dva suprotna poluvremena. U prvom su domaći bili bolji rival i već pred kraj uvodne dionice stekli 11 poena prednosti (27:16), ali su gosti postepeno smanjivali zaostatak i do preokreta došli u finišu drugog kvartala 59:56.

Ključni momenti utakmice viđeni su u drugoj polovini treće četvrtine, kada je Sakramento serijom 15:2 pobegao na maksimalnih +13 (85:72) što je bilo nenadoknadivo za Medžik. Domaći tim je u posljednjoj dionici uspio da priđe na minus 2, ali su Kingsi imali spreman odgovor i na kraju zasluženo slavili.

Kingsi sada imaju pet pobeda i tri poraza i zauzimaju osmo mjesto na Zapadu. Orlando je 13. na Istoku sa 2-5.

Šarlot Hornetsi su bez problema savladali Majami Hit kod kuće 125:113.

Domaći tim je vodio praktično tokom čitavog meča, a da će ostvariti trijumf bilo je jasno na kraju treće četvrtine, kada je serijom 16:2 otišao na +20 (92:72).

Sjajan u pobjedničkom timu bio je Toni Parker sa 24 poena i 11 asistencija. Pratili su ga Nikola Batum sa 20 poena i sedam skokova, Malik Monk sa 20 poena i Kemba Voker koji je ubacio poen manje i dodao osam asistencija. Za Majami, Dvejn Vejd je bio najefikasniji sa 19 poena. Hasan Vajtsajd je dodao 16, uz 12 skokova, a 15 je ubacio Džoš Ričardson. Goran Dragić je duel završio sa devet poena i tri asistencije.

Šarlot je sada sedmi na Istoku sa 4-4. Majami je osmi sa 3-4.

Još ubjedljiviji bili su i Klivlend Kavalirsi, koji su u Ohaju savladali Atlanta Hokse 136:114 i ostvarili prvu pobjedu u sezoni poslije šest uvodnih poraza.

Očigledno da je šok terapija sa smjenom trenera Tajrona Lua prijala Kavsima pošto su predvođeni novim strategom Lerijem Druom kontrolisali utakmicu od početka.

Atlanta se držala sve do treće dionice, da bi tada Kavsi ostvarili dvocifrenu prednost koju su do kraja samo uvećavali.

Rodni Hud je bio najbolji kod pobjednika sa 26 poena, Džedi Osman je ubacio 20, a po 17 su dodali Džordž Hil i Kolin Sekston.

Za Atlantu, Tre Jang je imao 24 poena, Aleks Len je ubacio dva manje, uz devet skokova, dok je Kevin Uerter imao 13 poena.

Klivlend je ostao posljednji na Istoku sa 1-6. Atlanta je 11. sa 2-5.

Portal Analitika