Crna hronika

Platiće 10.000 eura i ide u zatvor dvije godine

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je sa specijalnim tužilaštvom sklopio, optuženi Albert Dedvukaj ide u zatvor dvije godine zbog stvaranja kriminalne organizacije i šverca droge, dok će u humanitarne svrhe uplati novčani iznos od 10.000 eura u korist Kliničkog centra Instituta za dječje bolesti Podgorica, pišu Dnevne novine.
Sa privodenja uhapsenih u akciji Sado; Foto: Cdm/Dejan Lopicic
Sa privodenja uhapsenih u akciji Sado; Foto: Cdm/Dejan Lopicic
Dnevne novineIzvor

Nagodbu koju je sklopio Dedvukaj sa specijalnom tužiteljkom Mirom Samardžić prihvatio Viši sud u Pogorici.

Dedvukaj je time prihvatio krivicu da je početkom maja 2016.godine u Crnoj Gori ogranizovao kriminalnu organizaciju koja je u Crnoj Gori, Albaniji i drugim zemljama, djelovala do 29.05.2017. godine kada su otkriveni, čiji pripadnici su postali Komnen Radević, Vladimir Radović, Abedin Čunmljić, Anton Ljucđonaj, Elmedina Radević, David Gojčaj i Ardijan Dedvukaj.

Oni su svi uhapšeni u akciji “Šadol”, dok je Albert Dedvukaj lišen slobode po Interpolovoj potjernici u Njemačkoj. U ovoj akciji zaplijenjeno je oko 77 kilograma marihuane i skanka, tri pištolja, lovačka puška, oko stotinu komada metaka, dvije radio-veze, više mobilnih telefona i sim kartica i 65 ličnih karata.

Prema sporazumu koji je potpisao okrviljeni je organizovao kriminalnu grupu koja se bavila nabavkom i krijumčarenjem marihuane iz Albanije u Crnu Goru radi prodaje, krijumčarenja i preprodaje u druge zemlje u regionu i dalje. On je angažavao ostale članove grupe, odredio im uloge i zadatke i davao uputstva, a sebi odredio da organizuje nabavku, prodaju i prenos, a u pojedinim slučajevima prenosio drogu, predočavajući im mogućnost zarade i način krijumčarenja droge, te obezbjeđivao novac za finansiranje nabavke i vozila za prenos droge.

Portal Analitika