Crna hronika

Petrović na slobodi

Sudije za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović pustio je Kristofora Petrovića, protiv koga je Specijalno državno tužilaštvo ranije donijelo rješenje o zadržavanju zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju, da se brani sa slobode. 
Petrović na slobodi
Portal AnalitikaIzvor

Osim stvaranja kriminalne organizacije, njemu se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Naime, tokom pretresa prostorija koje koriste Petrović i njegova majka slikarka Danijela Kisić Petrović pronađen je arsenal oružja.
Kisić Petrović je prilikom saslušanja u Višem sudu kazala da je oružje njeno, pa je njen sin Kristofor oslobođen svih sumnji.
Nakon privođenja, policija je saopštila da su spriječili likvidaciju, ali do danas nije saopšteno čiju.
Inače, Kisić Petrović je prije nekoliko dana pred podgoričkim Osnovnim sudom sklopila sporazum o priznanju krivice povodom pomenutog oružja, pa će naredno pola godine nositi nanogicu, a uplatila je i 50 hiljada eura u humanitarne svrhe.

On je okrivljena da je 17. decembra 2017, u porodičnoj kući u naselju Mirovica u Baru, neovlašćeno držala veću količinu vatrenog oružja i municije kategorije A, i to automatski pištolj sa okvirom bez municije i sa rezervnim okvirom sa 30 komada municije, automatski pištolj sa okvirom sa 20 komada municije, tri okvira za automatski pištolj sa ukupno 50 komada municije i revolver sa sedam komada municije.
Petrović je godinama boravio van granica Crne Gore.

Portal Analitika