Crna hronika

Amerikanac osumnjičen za paljenje vozila u Nikšiću

Nikšićka policija rasvijetlila je podmetanje požara na dva vozila u Nikšiću i uhapsila Dž.M. (48) iz Sjedinjenih Američkih Država, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. On je priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu.
Amerikanac osumnjičen za paljenje vozila u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

- Nikšićka policija je 29. oktobra oko 20:30 časova lišila slobode Dž.M. zbog sumnje da je dan ranije oko 4:50 časova u naselju Miločani podmetnuo požar na dva putnička motorna vozila, u vlasništvu M.B. (59) iz Nikšića i njegove ćerke J.B, koja su bila parkirana u garaži u neposrednoj blizini porodične kuće oštećenih lica. On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je upotrebom zapaljive tečnosti polio navedena vozila i otvorenim plamenom izazvao požar. Policijski službenici su odmah nakon zaprimljene prijave izašli na lice mjesta i o događaju obavijestili nadležnog tužioca. Policija je izvršila uviđaj lica mjesta u prisustvu vještaka za požare, eksplozije i havarije.Tokom vršenja uviđaja utvrđeno je da je požar na putničkim motornim vozilima marki „renault megane“ i „ford fusion" podmetnut, a sa lica mesta izuzeto je više materijalnih tragova koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Usljed dejstva požara vozila su u potpunosti uništena dok je na objektu nastupila materijalna šteta – navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sumnja se da je Dž.M. ovo krivično djelo počinio zbog nesuglasica sa porodicom B. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo detaljno planirao i pripremao. Tome u prilog ide činjenica njegovog pokušaja obezbjeđivanja alibija, na način što je 26. oktobra napustio teritoriju Crne Gore na jednom graničnom prelazu sa BiH, da bi 29. oktobra pokušao da uđe u Crnu Goru na isti granični prelaz, kojom prilikom je zaustavljen od strane granične policije i sproveden u CB Nikšić.

- Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je Dž.M. nakon što je izašao iz Crne Gore nedugo zatim ilegalno ušao u Crnu Goru, pa jenakon izvršenog krivičnog djela opet ilegalno napustio teritoriju Crne Gore. Nakon dovođenja u službene prostorije Dž.M. je odveden u Opštu bolnicu Nikšić gdje su mu konstatovane povrede u predjelu ruku i glave u vidu opekotina a koje po vremenu nastanka odgovaraju vremenu izvršenja krivičnog djela – zaključuje se u saopštenju policije.

Portal Analitika