Košarka

Svi forsirali svoju igru

Mornar je tokom skoro cijelog meča jurio rezultat - i na kraju ostao bez važne pobjede u Baru protiv neporaženog Mega Bemaxa u 5. kolu ABA lige.
Svi forsirali svoju igru
Arena/PobjedaIzvor

Trener Mihailo Pavićević je jasan, crnogorski šampion zaslužio je da bude poražen od mladog tima Dejana Milojevića.

Prema njegovom mišljenju, barski tim nije na pravi način shvatio upozorenja o kako kvalitetnom i spremnom protivniku se radi. A Mega je iskoristila skoro sve šanse, u finišu dominantno preko mladog Baranina, beka Ognjena Čarapića.

- Oni su mlada, vrlo opasna ekipa, igraju sa mnogo energije, ako im dozvolite da razviju svoju igru, onda svako može biti u problemu. Moje priče na kojima sam insisitrao na sastancima uoči ove utakmice, kao da su se odbile od zid. Moji igrači

ili nijesu shvatili ili nijesu željeli da shvate kako bi trebalo da igramo – kritičan je Pavićević.

Strateg Barana govorio je o konkretnim detaljima koji su uslovili poraz.

- Otvorili smo katastrofalno utakmicu, dozvolili ekipi Mege da se razmahne, da stigne do velikog vođstva, a onda je trebalo mnogo energije da se prednost gostiju stiže. Imali smo nekoliko prilika i u samoj završnici, ali kao što smo veći dio utakmice igrali apsolutno ,,bez glave“, potpuno suprotno od onog što smo se dogovorili, odnosno kako da napadnemo njihovu odbranu, tako smo odigrali i na kraju. Svako je forsirao neku svoju igru i rezultat takve igre je i ovaj poraz - kazao je Pavićević.

(opširnije u Areni)

Portal Analitika