Politika

Krivokapić: Nametanje nacionalnih tema odgovara vlasti koja nema odgovor na ekonomske izazove

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić susreo se sa ambasadorom SR Njemačke u Crnoj Gori gospodinom Robertom Veberom.
Krivokapić: Nametanje nacionalnih tema odgovara vlasti koja nema odgovor na ekonomske izazove
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić je upoznao ambasadora Vebera sa aktuelnom političkom i ekonomsko socijalnom situacijom u zemlji, obavezama koje proizilaze iz procesa EU integracija i potrebom da se država okrene rješavanju ključnih pitanja iz domena vladavine prava i ekonomskog razvoja.

Krivokapić je u razgovoru naglasio da je  pred Crnom Gorom izazov uspostavljanja funkcionalne demokratije u kojoj će institucije kroz poštovanje zakona biti u funkciji cijelog društva, a ne instrument u rukama jedne partije. “Jedino na taj način Crna Gora može sa sebe skloniti teret zarobljene države, kako se to opisuje u Strategiji EU o proširenju na Zapadni Balkan”, naveo je Krivokapić.

On je naglasio da je Crnoj Gori potrebno okupljanje svih progresivnih snaga oko pitanja razvoja, kako bi se spriječilo iseljavanje njenih građana, ekonomska stagnacija i osjećaj bezperspektivnosti koji je sve više prisutan kod mladih ljudi koji moraju biti temelj budućnosti ove zemlje. Nažalost, naveo je Krivokapić, umjesto potenciranja ovih tema i stvaranja konstruktivne političke klime imamo na sceni aktuelizaciju završenih tema koje cijelo društvo vuku nazad u devedesete godine ili predreferendumsko vrijeme.

“Nametanje nacionalnih tema odgovara svakoj vlasti koja nema odgovor na izazove u sferi ekonomsko-socijalnog razvoja i jačanja pravne države, kao što odgovara i svim drugim strukturama koje se protive građanskom ustrojstvu drzave, rekao je Krivokapić.

 Krivokapić je iskoristio priliku da zahvali Njemačkoj kao jednom od ključnih naših partnera na putu ka NATO i EU, ističući da je pomoć i podrška njemačkih partnera bila uvijek korisna u svim dosadašnjim fazama razvoja demokratije.

 

 

Portal Analitika