Društvo

"Zajedno protiv pušenja" u Medresi "Mehmed Fatih"

Medresu „Mehmed Fatih” u Milješu - Tuzi povodom obilježavanja 10. godina rada, posjetio je sekretar Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) Domagoj Žarković.
"Zajedno protiv pušenja" u Medresi "Mehmed Fatih"
Portal AnalitikaIzvor

Posjeta je iskorištena kako bi se razgovaralo o problemima koje izaziva konzumiranje duvanskih proizvoda u školskom uzrastu i koliko štetno i nepovoljno utiče na mladi organizam, pogotovo u toj fazi razvoja ličnosti. Tako je nakon obilaska škole i razgovora sa njenim rukovodstvom, u saradnji sa koordinatorom vannastavnih aktivnosti Amarom Škrijeljom, za učenike u Konferencijskoj sali Medrese održano predavanje „Zajedno protiv pušenja”.

"Posjete ove prirode spadaju u našu stalnu aktivnost u borbi protiv konzumiranja duvanskih proizvoda u okviru kojih posjećujemo vaspitnoobrazovne ustanove po Crnoj Gori. Na ovaj način u CDPR-a uvijek koristimo prigodne prilike da obiđemo vaspitnoobrazovne ustanove i ukažemo na svu štetnost konzumiranja duvanskih proizvoda na zdravlje svih, a naročito mladih. Istovremeno se nadamo da je mnogima, ako ne već i svima, dobro poznata činjenica da pušenje sa svim negativnim posljedicama prvenstveno utiče na razvoj raznih vrsta kancera, prvenstveno kancera pluća, ali i oboljenja srca i krvnih sudova. Stoga uvijek apelujemo na sve, ovom prilikom to smo uradili prema učenicima škole, da ne počinju nikada pušiti, a ukoliko su već pušači da ostave pušenje i odviknu se od konzumiranja duvanskih proizvoda, kako bi sačuvali ono najvažnije, a to je svakako zdravlje". ističe Žarković. .

Portal Analitika