Fudbal

Fabregas se vraća u bivši klub?

Sesk Fabregas, fantastični vezista koji je bio jedan od miljenika navijača Arsenala sve dok nije obukao dres Čelsija, sad bi ponovo mogao da bude njihov heroj?
Fabregas se vraća u bivši klub?
sportske.net/Portal AnalitikaIzvor

"Profesor" Arsen Venger je Seska Fabregasa doveo iz popularne "La Masije", fantastičnih 8 godina je proveo u ovom klubu. Igrao je maestralno, bio je jedan od omiljenih igrača. Napustio je London, vratio se u Barselonu za 29 miliona eura što su navijači razumijeli, ali onda slijedi 2014. godina i ponovo put u London, ali ovaj put u Čelsi, e to mu nisu oprostili. Bili su bijesni na njega, zvali ga izdajnikom, palili njegove dresove, a on je samo želio da igra fudbal. Da li će tako biti i sad?

Fabregas je jedan od onih igrača kome dolazak Sarija nije prijao. On je u novoj sezoni odigrao samo 4 utakmice za Čelsi, i samo 1 u ligi. Reklo bi se da se ne uklapa u Sarijev sistem. Zato se pominje njegov odlazak, a on je dao jednu možda nevjerovatnu izjavu.

"Naravno, Arsenal će uvijek biti u mom srcu i ja nikad neću zaboraviti taj klub, pa što se ne bih vratio? Nikad se ne zna", rekao je Sesk Fabregas.

Kakav bi to samo povratak bio. Fabregas ima 31. godinu i definitivno ima još dosta kvalitetnog fudbala u svojim nogama. Kako bi ga navijači prihvatili?

Portal Analitika