Politika

NOVA: Odluka o zabrani obilježavanja Podgoričke skupštine skandalozna

Nova srpska demokratija ocjenjuje da je zabrana tradicionalne Svečane akademije povodom krsne slave grada Svete Petke i 100 godina od oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i Srbije direktan šamar i ponižavanje građana Pljevalja.
NOVA: Odluka o zabrani obilježavanja Podgoričke skupštine skandalozna
Portal AnalitikaIzvor

„Grad u kome većinu stanovnika čine Srbi i pravoslavni vjernici, crnogorska vlast je očigledno odabrala za početak svog opasnog nauma da spriječi narod širom Crne Gore da se sjeća svojih predaka i najsvjetlijih stranica naše istorije. Da sramota bude veća, kao nalogodavci ovoga prljavog posla u Pljevljima se pojavljuju bivši Srbi iz DPS-a koji moraju da se dokazuju svojim dukljanskim šefovima da su se promijenili i da su prodali vjeru za večeru“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, za neposrednog izvršioca su odabrali Bošnjaka, sekretara za kulturu Mersudina Halilovića, koji je, vođen strahom od bivših Srba iz DPS, neznanjem ili šovinizmom pristao da bude marioneta u jednom opasnom projektu sa elementima antisrpstva, anticrnogorstva i antipravoslavlja.

„Stvari su očigledne – NSD, kao i najveći procenat građana Pljevalja, baštini vrijednosti oslobođenja i ujedinjenja, dok DPS i njegovi sateliti očigledno pate i vape za vremenima okupacije, i turskog i austrougarskog zuluma. NSD i srpski narod niko ne može spriječiti da proslavljamo najsvjetlije događaje našeg naroda i Crne Gore, i ovakvi događaji samo nas mogu utvrditi i objediniti u našoj borbi. Oni drugi, konvertiti koji su pljunuli na svoje pretke i tradiciju, neka žive u svojoj sramoti“, navodi se u saopštenju koje potpisuje  Milan Mijo Lekić, predsjednik OO Nove srpske demokratije Pljevlja.

 

On je najavio da će kao predsjednik kluba odbornika NSD, na sjednici SO Pljevlja koja će se održati u petak, inicirati dopunu dnevnog reda sa tačkom koja bi se bavila ovim skandalom koji može imati dalekosežne posledice, i tražiti od sekretara Halilovića da pojasni svoje ponašanje.

 

Portal Analitika