Politika

DF danas neće potpisati Prijedlog odluke o formiranju privremenog Odbora

Demokratski front ostaje rezervisan što se tiče formiranje privremenog Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kazao je Milutin Đukanović nakon sjednice Kolegijuma.
DF danas neće potpisati Prijedlog odluke o formiranju privremenog Odbora
Antena MIzvor

U DF-u smatraju da u radu Odbora treba da učestvuju samo oni politički subjekti koji to žele, odnosno oni koji učestvuju u donošenju odluka.

"DPS je iskazala upornost da se ostave mjesta za one koji nijesu u Parlamentu i postavili smo pitanje šta ako se neko vrati 10 dana pred kraj Odbora, to je vid neozbiljnosti, ali DPS ostaje veoma uporna da se ostavi mjesto za one političke subjekte koji nijesu u Parlamentu čime će se narušiti odnos vlast i opozicije 7: 7. Demokratskom frontu ne pada na pamet da to mjesto uzme za sebe, to mogu da uzmu druge opozicione partije i mislim da bi to napravilo mnogo funkcionalniji Odbor", kazao je Đukanović. 

DF, kako je kazao Đukanović neće danas potpisati Prijedlog odluke o obrazovanju privremenog Odbora. 

"Do 30. oktobra kada će ova odluka biti na sjednici Parlamenta vidjećemo konačno kako ćemo se opredijeliti. Smatramo da oni koji to žele treba da uđu u Odbor, a ostala mjesta da se podijele proporcionalno i da privremeni odbor što prije da počne da radi", kazao je Đukanović. 

Sjednica Kolegijuma biće nastavljena u 15 sati, kada se očekuju i ostale izjave.

Portal Analitika