Društvo

Danilo se nada bratu ili sestri

Danilo Mijović bio je prije dvije godine prva beba rođena u porodilištu Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, 24. oktobra, 55 minuta iza ponoći, na rođendan Pobjede i zahvaljujući njemu Mijovići i Pobjeda od tada dijele prijateljstvo.
Danilo se nada bratu ili sestri
I.Mitrović
I.MitrovićAutor
Nova PobjedaIzvor

I ovoga puta, kao i prije tačno godinu, kada je slavio prvi rođendan, dočekao nas je veseli, razigrani dječak, samo malo zreliji i još ljepši.

SLAVLJE

Mijovići su nas pozvali na druženje u čast zajedničkih svjećica, a vrijeme provedeno sa petočlanom porodicom i njihovim kumovima i prijateljima bilo je osvježenje u odnosu na mnoge druge redakcijske zadatke. I još više, podsjećanje na iskonske životne vrijednosti.

U podstanarskom domu Mijovića, na Starom aerodromu, dočekali su nas toplina i radost. Majka Emina (26) i otac Todor (29) i njihovo troje djece– Arsenija (pet i po), David (četiri godine i dva mjeseca) i slavljenik Danilo dočekivali su goste. Ukazali su nam čast i zadovoljstvo da zajedno sa nama, kumovima i komšijskom djecom, koji su prvi stigli, otpjevaju slavljeničku pjesmu i ugase rođendanske svjećice. Danilo nas je dočekao već u hodniku. Odjeven, kako i dolikuje, svečano - plava košulja i teget pantalone, a imidž je uljepšala i plava leptir mašna.

U dnevnoj sobi graja mališana. Danilovi mama i tata zamolili su djecu da na kratko budu tiši, kako bismo snimili razgovor.

Djeca su bez pogovora poslušala. Radoznalo su čekali da vide što to znači – snimati razgovor. Nijedno od njih više nije obraćalo pažnju na crtani film na televizoru, a Danilo se ušuškao u majčinom krilu i čekao.

- Prava je maza. On se mazi sa svima nama, ali je dobar i poslušan– kaže mama Emina.

Malenog dječaka ova pohvala je podstakla, pa nam je otpjevao pjesmicu ,,Ide maca oko tebe“.

Nakon slikanja svi smo dobili po parče torte, koju je pripremila Danilova mama. Bila je mnogo ukusnija od većine kupovnih, a po lijepom izgledu vidjelo se da se Emina baš potrudila.

SMISAO

Od prošle godine, kada smo bili kod Mijovića na proslavi prvog rođendana, promijenilo se dosta toga. Danilo je ove godine krenuo u novi vrtić na Starom aerodromu. Ošišali su mu lokne dugačke tridesetak centimetara. U septembru su prvi put pošli u vrtić i njegovi sestra i brat, a njihova mama Emina prije dva mjeseca dobila je posao u JPU ,,Đina Vrbica“, u vaspitnoj jedinici na Koniku.

Veoma su nas obradovale ove lijepe vijesti, a izjava njihovog oca Todora uljepšala nam je dan.

- Još da Emina dobije rješenje za stalno, pa možemo da planiramo još jedno dijete – kazao je dvadeset devetogodišnji otac troje djece, koji već deceniju radi kao mašinovođa na Željeznici.

Na njegovu opasku Emina se nasmijala i klimnula glavom u znak odobravanja.

Ljepota i smisao života stali su u taj trenutak i pogled Miloša i Emine. Žele veću porodicu, a da bi ostvarili želju potrebno je samo jedno – sigurnost koju bi imali kada bi Emina dobila stalni posao.

Kažu da puna kuća djece za mladi bračni par znači i dosta obaveza, ali to ih ne obeshrabruje da prošire porodicu.

Djeca su, dodaju, njihova ljubav i najljepša briga. A djeca uzvraćaju smijehom i radošću koja isijava sa njihovih lica.

Na rastanku, poželjeli smo im da pobjede budu njihov vjerni pratilac.

Portal Analitika