Politika

Knežević: Ivica Dačić još 5. avgusta tražio da uđemo u Vladu Duška Markovića

Predsjednik DNP i jedan od lidera DF-a Milan Knežević kaže za Pobjedu da „izjava Ivice Dačića da Srbi iz Crne Gore treba da uđu u Vladu Duška Markovića ne predstavlja nikakvu novost“, jer ju je saopštio na sastanku državnog vrha Srbije sa političkim predstavnicima Srba iz Crne Gore 5. avgusta.
Knežević: Ivica Dačić još 5. avgusta tražio da uđemo u Vladu Duška Markovića
Ivana Koprivica
Ivana KoprivicaAutorka
Nova PobjedaIzvor

On je dodao da je od srpskog ministra inostranih poslova očekivao da „podrži akciju za prikupljanje potpisa o poništenju odluke o priznanju Kosova“.

POSJETA

- On je to saopštio i prilikom naše posjete Beogradu 5. avgusta. Pošto u posljednje vrijeme Dačić provodi više vremena po Africi ubjeđujući Lesoto i Ugandu da povuku odluku o priznanju Kosova, očekivao sam da podrži i pomogne našu akciju za prikupljanje potpisa o poništenju odluke o priznanju Kosova koju ssprovodimo ovih mjeseci – kazao je Knežević.

Dačić je, u emisiji ,,Upitnik“ na RTS-u, rekao da bi Srbi u Crnoj Gori trebalo da naprave koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista i uđu u vlast.

Prema Kneževićevim riječima, Dačićeva tvrdnja da ga ne zanima šta se dešava u Crnoj Gori nikako ne korespondira sa ovim njegovim „savjetom“.

- Zato i želim podsjetiti da je 185.000 građana Crne Gore na referendumu glasalo za zajedničku državu sa Srbijom i mene itekako interesuje šta se dešava u Srbiji, jer želimo da gradimo najbolje odnose sa našim bratskim narodom kao dvije nezavisne države. Naravno, ne isključujem mogućnost da je moje poimanje državotvorne politike zastarjelo i da su sad na cijeni drugi trendovi kao što je ispijanje espresa i ugodno ćaskanje potpredsjednika Vlade Srbije Rasima Ljajića i Ramuša Haradinaja u Budvi, dok srpski narod u Crnoj Gori prikuplja potpise za povlačenje odluke o priznanju Kosova i širom Crne Gore organizuje manifestacije posvećene stogodišnjici ujedinjenja. Svako ima svoje prioritete, nekome je od Srba u Crnoj Gori bliži Haradinaj, nekom Lesoto i Papua Nova Gvineja, a nama će poslije Crne Gore uvijek biti najbliža Srbija i njeni nacionalni interesi– poručio je Knežević.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika