Društvo

Nalaz inspektora još nedostupan javnosti

Inspektori urbanističko-građevinske inspekcije Ministarstva održivog razvoja i turizma sačinili su zapisnik o ilegalnom limenom objektu na Rumiji, nazvanom crkva Svete Trojice, koji Mitropolija crnogorsko-primorska doziđuje, ali javnosti još nijesu otkrili detaljniju sadržinu tog dokumenta.
Nalaz inspektora još nedostupan javnosti
Nova PobjedaIzvor

Inspektori Ministarstva su se u utorak sa kolegama iz barskeKomunalne inspekcije i Komunalne policije, te pripadnicima Uprave policije (Centra bezbjednosti Bar) popeli na vrh Rumije kako bi, nakon pisanja Pobjede o nelegalnim radovima Srpske crkve u Crnoj Gori koji su u toku, utvrdili „o čemu je riječ“ i „u čijoj su nadležnosti“ (nelegalne) aktivnosti na ovom planinskom vrhu. Iz resora Pavla Radulovića dan kasnije poslato je samo kratko saopštenje da su inspektori utvrdili da je „izveden određen obim radova“ koji „nijesu u skladu sa zakonom“.

Pobjeda je juče zamolila da joj se dostavi zapisnik, ali su iz Ministarstva rekli da to ne mogu da učine.

- Zapisnik je dostavljen stranci (Mitropoliji crnogorsko-primorskoj) na izjašnjenje– obrazložili

su iz ovog resora.

Izostali su odgovori na naša pitanja što su to konkretno inspektori utvrdili na vrhu Rumije u utorak, odnosno kakav je njihov nalaz, da li je ustanovljeno u čijoj je nadležnosti dograđivanje limenog objekta i koje mjere će izreći u ovom slučaju.

Nakon što je Pobjeda objavila priču o radovima na vrhu Rumije u utorak, gdje pripadnici MCP doziđuju limeni objekat takozvanim materijalima za tvrdu gradnju (cementom, armaturnim žicama i kamenom), uslijedile su burne reakcije dijela javnosti.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika