Fudbal

Nikšićki stadion dobija novu zapadnu tribinu

U prostorijama opštine Nikšić održana je konstitutivna sjednica Skupštine FK Sutjeska. 
Nikšićki stadion dobija novu zapadnu tribinu
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

U skladu sa članom 143 zakona u sportu neophodno je bilo preduzeti mjere za usklađivanje rada, organizacije i opštih akata kluba sa novim zakonom o sportu, saopšteno je iz kluba.

Predsjednik opštine Nikšić je u ime opštine kao osnivača i vlasnika FK „Sutjeska-Nikšić“  imenovao 15 članova Skupštine kluba.

Za članove skupštine kluba izabrani su: Perović Dragan – predsjednik,  Kecojević Živko – potpredsjednik, članovi: Blagojević Dragan, Milorad ŽižićĐurović Dušan, Živko Banjević, Bulatović Veselin, Krivokapić Predrag, Jokić Božidar, Jokić Mitar, Šućur Radoš, Đurić Rajko, Roćenović Milorad, Đurković Slobodan, Lalović Marko.

Mandat članova Skupštine kluba traje pet godina, s pravom ponovnog izbora. Za predsjednika Skupštine jednoglasno je izabran Perović Dragan, a za potpredsjednika Živko Kecojević.

Za predsjednika Upravnog odbora FK „Sutjeska-Nikšić“ Nikšić, koji je ujedno i predsjednik kluba, izabran je dosadašnji predsjednik Ranko Jovović.

stadionsutjeska1

Za članove Upravnog odbora FK „Sutjeska-Nikšić“ Nikšić izabrani su: Jovović Ranko-predsjednik, Krivokapić Đoko-potpredsjednik, Pavlek Milorad, Giljen Pero i Milan Nikčević.

Mandat članova Upravnog odbora Kluba traje 4 godine sa pravom ponovnog izbora. Usvojen je poslovnik o radu Skupštine kluba Usvojen je predlog Statuta koji je sačinjen u skladu sa zakonom o sportu.

Kroz potpisivanje odgovarajućih izjava potvrđena je ispunjenost propisanih uslova za članove Skupštine Kluba i potvrdom konstatovano da je opština Nikšić osnivač i jedini vlasnik kluba.

Konstatovano je zadovoljstvo sa ostvarenim rezultatima, finansijskom stabilnošću kluba, kao i načinom rada i funkcionisanja u prethodnom periodu i izražena spremnost da se kroz obezbjeđivanje adekvatnih uslova takav trend nastavi i ubuduće.

Takođe, izražena je velika zahvalnost opštini Nikšić i predsjedniku opštine Veselinu Grboviću kao i FSCG na čelu sa predsjednikom Dejanom Savićevićem i generalnim sekretarom Momirom Đurđevcem za pomoć i podršku za sve infrastrukturne projekte koje je klub realizovao u prethodnom periodu (pomoćni teren sa sintetičkom podlogom, svlačionice za mlađe kategorije itd) ali i za one koji tek predstoje od kojih je najveći i najbitniji - izgradnja nove zapadne tribine, s čijom realizacijom treba da se krene već narednog mjeseca.

stadionsutjeska2

Realizacijom ovog projekta klub i grad će dobiti novi reprezentativan objekat koji će u znatnoj mjeri poboljšati uslove za rad i ostvarivanje dobrih takmičarskih rezultata.

Nakon sjednice Skupštine Kluba održana je sjednica Upravnog odbora na kojoj je usvojen Poslovnik o radu Upravnog odbora, i potom imenovani direktor i sekretar kluba - na mjesto direktora postavljen je dosadašnji direktor kluba Nikola Jovović, čiji mandat traje dvije godine, dok je za sekretara izabran Milojica Srdanović koji je te poslove obavljao i u prethodnom periodu.

Članovi Upravnog odbora su, takođe, potpisali odgovarajuće izjave kojima se potvrđuje ispunjenost propisanih uslova za članove Upravnog odbora.

Portal Analitika