Politika

Đukanović: Crna Gora ostaje privržena UN-u

Crna Gora ostaje privržena Ujedinjenim nacijama, izjavio je predsjednik Milo Đukanović, koji je u Ženevi učestvovao na Svjetskom Investicionom Forumu u organizaciji konferencije Ujedinjenih Nacija za trgovinu i saradnju.
Đukanović: Crna Gora ostaje privržena UN-u
Portal AnalitikaIzvor

“Crna Gora je oslonjena na još ranije jugoslovensko iskustvo vrlo posvećena Ujedninjenim nacijama, posvećena multilateralizmu, posvećena poštovanju Povelje Ujedinjenih nacija i to je, čini mi se, dodatno vrijedno saopštiti u upravo ovom vremenu kada se dovodi u pitanje i proces globalizacije, kada se dovodi u pitanje multilateralizam, kada se dovode u pitanje Ujedinjene nacije sa raznih adresa sa različitim pobudama”, rekao je crnogorski predsjednik.

Đukanović je u Ženevi razgovarao i sa šefovima agencija iz sistema Ujedinjenih nacija. On je rekao da Crna Gora podržava ideju da centar Ujedinjenih nacija u Ženevi dobije potreban značaj.

Đukanović je razgovarao i sa predstavnicima Međunarodne unije za telekomunikacije o dometima informaciono komunikacionih tehnologija kao i sa predstavnicima Međunarodne organizacije za intelektualnu svojinu i UNCTAD-a.

“Dakle, da sumiram: dva uspješna dana u kojima je dodatno potencirana posvećenost Crne Gore Ujedinjenim nacijama i naša spremnost da kroz ukupnu saradnju i realizaciju programa saradnje sa agencijama sistema Ujedinjenih nacija damo dalju podršku snaženju tog važnog sistema upravo u interesu lakšeg i kvalitetnijeg dostizanja odgovora na probleme sa kojima se danas čovječanstvo suočava”, rekao je crnogorski predsjednik.

 

Portal Analitika