Društvo

Opština Bar: Nije dogovoreno da se podrži inicijativa već da se o njoj raspravlja

Opština Bar saopštila je danas da tokom jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima podnosioca Građanske inicijative o izgradnji vrtića dogovoreno da će se o tome izjasniti odbornici u gradskom parlamentu ali da ni u jednom momentu nije bila iskazana namjera da se na bilo koji način utiče na odbornike u pogledu odlučivanja.  
Opština Bar: Nije dogovoreno da se podrži inicijativa već da se o njoj raspravlja
Portal AnalitikaIzvor

„Naprotiv, razmatranjem ovog pitanja na najvišem organu, Skupštini opštine, predstavničkom domu svih naših građana, stvaraju se uslovi da se čuju različita mišljenja, suoče stavovi i donesu odgovarajući zaključci, vjerujemo u obostranom interesu“, kaže se u saopštenju.

U saopštenju Opština Bar podsjeća na, kako navode,  sljedeće činjenice:

  • Planskim dokumentom iz 1993. godine, planira se izgradnja kombinovane dječije ustanove sa četiri jedinice dječijeg vrtića i dvije jedinice dječijih jaslica sa pratećim prostorima.Površina prizemlja je 1000 m2, BGP 1 200 m2 i spratnosti P-P+G
  • Planskim dokumentom iz 2005. godine,  planira se izgradnja kombinovane dječije ustanove sa četiri jedinice dječijeg vrtića i dvije jedinice dječijih jaslica sa pratećim prostorima.Površina prizemlja je 1000 m2, BGP 1 200 m2 i spratnosti P-P+G
  • bar-vrtic-graficki-prikaz-2

„Imajući u vidu da se Bar razvija, potreban nam je ne jedan nego i više vrtića i to ćemo kao jedan od prioriteta imati u budućnosti.Isto tako, po pitanju ozelenjavanja našeg grada krenuli smo u pravcu hortikulturnog uređenja i namjera nam je da u Baru bude što više kvalitetnih zelenih površina“, kaže se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika