Tenis

HG Budvanska rivijera sponzor mladog tenisera iz Budve

Cijeneći sport važnim segmentom svakog društva i njegovu posebnu ulogu koju zauzima u razvoju djece – od njihovih fizičkih i intelektualnih strana ličnosti, do razvijanja osjećaja za  plemenitost, prijateljstvo, i druge životne principe, Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ posebnu podršku pruža mladim i telentovanim sportistima. 
HG Budvanska rivijera sponzor mladog tenisera iz Budve
Portal AnalitikaIzvor

Jedan od njih je i sedamnaestogodišnji teniser iz Budve, Mario Aleksić, koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri postigao izuzetne rezultate, osvojiviši sve značajnije domaće i mnoge evropske turnire – uvijek korak ispred svoje generacije. 

Kako je i Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ u svom poslovanju prepoznata kao kompanija koja uvijek ide korak ispred, a imajući u vidu uticaj sporta na promociju turizma, sa mladim teniserom, Marijom Aleksićem, zaključen je  Ugovor o sponzorstvu koji će mu obezbijediti podršku kompanije u daljem profesionalnom angažmanu, dok će on zauzvrat, kroz svoje buduće uspjehe i učešće na svjetskim turnirima, na najbolji način biti promoter svega onoga što predstavlja HG Budvanska rivijera – lidera autentičnog doživljaja na polju turizma i hotelijerstva Crne Gore i regiona. 

hg4

Mario Aleksić je  u kontinuitetu  osvojio sve trofeje koji su se mogli osvojiti u Crnoj Gori, a paralelno sa domaćim turnirima, učestvovao je na impozantnom broju evropskih turnira – osvojivši pet u singlu i četiri u dublu. 

Od strane Teniskog saveza Crne Gore dobio je pehare za najbolji naiconalni rang za uzraste do 12 i 14 godina, a takodje je  proglašen je za najbolje rangiranog crnogorskog tenisera na evropskoj rang listi do 14 godina i za najbolji ETA rang do 16 godina. Krajem 2016. proglašen je za najboljeg mladog sportistu Budve.

Kao šesnaestogodišnjak  uspio da osvoji  prve ITF bodove u kategoriji do 18 godina na ITF turnirima i da zaigra kao najmlađi član u Dejvis kup reprezentaciji Crne Gore.

hg2

Početkom 2018. godine, na jednom od evropskih turnira u Švedskoj, savladao je i sina  svjetski poznatog tenisera Bjorna Borga.

Za uspjehe Marija Aleksića, osim velikog talenta, rada i zalaganja, svakako je zaslužan njegov trener Martin Krstajić, koji ga je trenirao dugi niz godina i dao nemjerljiv doprinos u Mariovoj teniskoj karijeri.

Danas, Mario Aleksić trenira pod nadzorom Gorana Bubnja, jednog od najeminentnijih trenera u Srbiji i Evropi, koji je za Marija rekao da je nesumnjivo najveći potencijal kojega je teniska Crna Gora ikada imala.

hg0

Uz podršku Odbora direktora kompanije, potpisivanju Ugovora prisustvovali su izvršna direktorica, sekretar Društva i dirketorica marketinga HG Budvanska rivijera, kao i teniser u pratnji roditelja. 

U okviru društveno odgovornog djelovanja, Hotelska grupa Budvanska rivijera već dugi niz  godina podržava mnoge sportske kolektive s područja Opštine Budva.

Portal Analitika