Fudbal

De Hea nedovoljan protiv Juventusa, Real jedva, ludnica u Hofenhajmu

Velike pobjede Juventusa i Ajaksa. a Real Madrid se namučio.
De Hea nedovoljan protiv Juventusa, Real jedva, ludnica u Hofenhajmu
sportske.net/Portal AnalitikaIzvor

 Grupa E

AEK-Bajern 0:2

Ajaks-Benfika 1:0

U duelu Ajaksa i Benfike dosta duela na sredini terena, bilo je izuzetno tvrdo, donekle i nezamislivo za Ajaks kada igra na svom terenu. Ovo je jedna od odlučujućih utakmica za plasman u drugu fazu Lige šampiona, a jedini gol smo vidjeli u nadoknadi vremena.

Benfika je imala jednu dobru priliku u prvom poluvremenu preko Rafe Silve, tada je odlično i šutirao, ali je De Liht za gol linije uspio da izbaci loptu u polje.

Dolberg na drugoj strani je imao šansu, pa onda nova prilika za Rafu Silvu, ali promjene rezultata nije bilo u prvom poluvremenu.

Bez nekih velikih šansi na obije strane na startu drugog dijela igre, vrijedni pomena su Zijeh koji je pokušao iz daljine i Seferović koji je šutirao, ali njegov udarac je odbranio sasvim solidni Onana danas.

Najbolju šansu propušta Van Den Bek koji nakon akcije Tadića i Zijeha propušta veliku priliku, odbranio mu je golman protivnika.

Ipak, domaći stižu do pobjede preko Mazrauija, lopta je nakon njegovog šuta promjenila pravac i završila u mreži za konačnih 1:0.

Grupa F

Šahtjor-Mančester siti 0:3

Hofenhajm-Lion 3:3

U Harkovu je bilo samo pitanje kojim će rezultatom Mančester siti danas pobijediti. Od početka su nametnuli svoj ritam, dominirali, igrali su veoma, veoma ofanzivno i na kraju su stigli do zaslužena tri boda.

Marez i Silva su prijetili prije prvog gola koji smo vidjeli u 30. minutu, tada je David Silva uspio da dođe do lopte i da postigne prvi gol na meču za 0:1.

Pet minuta kasnije korner izvodi De Brujne, Laport najviše skače i šalje loptu u mrežu za 0:2.

Silva, Otamendi, pa Marez, šanse su se ređale ispred gola golmana Pjatova, ali promjene rezultata nije bilo sve do 71. minuta kada je Bernardo Silva postigao svoj novi gol u dresu Mančester sitija, primio je loptu, krenuo ka golu, šutirao sa 16-17 metara i lopta je od stative ušla u gol za 0:3.

Najviše golova je viđeno u Hofenhajmu, bilo je veoma uzbudljivo, vidjeli smo dva preokreta i na kraju pobjednika nije bilo.

Prvi gol je neshatljiva greška odbrane, nakon gol-auta lopta je izvedena, došlo je do konfuzije, a Traore je to iskoristio za 0:1. Samo šest minuta je trajala radost gostiju.

Andrej Kramarić je uspio da iskoristi šansu koja mu se ukazala u 33. minutu, dobio je loptu na petercu, šutirao i pogodio nebranjeno mjesto za 1:1. Početkom drugog poluvremena koristi odličnu priliku, loptu je dobio od Demirbaja, šutirao i ponovo pogodio, Lopes nemoćan, 2:1!

Gosti se nisu predavali, uspjeli su vrlo brzo da izjednače. Odlična je to bila akcija u 59. minutu, Ndombele je dobio loptu, opalio po njoj iz sve snage i pogodio.

Slijedi kontra gostiju, igrao se 67. minut, Memfis Depaj dobija loptu, koristi svoju šansu i postavlja 2:3. Lion je imao tri boda u džepu, ali nije uspio da ih sačuva, domaći izjednačuju na 3:3 u posljednjem minutu iz sumnjive situacije, Žoelinton je strijelac.

 

Portal Analitika