Vaterpolo

Aleksandar Radović više neće igrati za reprezentaciju

Crnogorski vaterpolista Aleksandar Radović neće više igrati za reprezentaciju Crne Gore, saopštio je selektor Vladimir Gojković na konferenciji za medije nakon meča sa Italijom.
Aleksandar Radović više neće igrati za reprezentaciju
Portal AnalitikaIzvor

"Odluka Saše Radovića je da više ne igra za reprezentaciju. On je izrazio želju da ne igra, vjerovatno više neće biti u nacionalnom timu", kazao je Gojković.

On je kazao i da Saša Mišić još nije odlučio hoće li nastaviti, te da će brzo znati njegovu odluku.

Gojković je kazao i da je utakmica sa Italijom bila naporna.

"Italija je pokazala agresivnost i onemogućila nas u prve dvije četvrtine da imamo prenos lopte koji smo željeli. Iako smo imali vođstvo od 2:1, činilo se da smo stabilizovali igru, ali smo brzo primili neke golove, a nakon odmora počeli smo da igramo. Pogodili golove iz izolacije, gdje su igrači ostajali jedan na jedan. Imali smo lošu realizaciju sa igračem više i posljednja tri i po minuta kada nijesmo iskoristili. Možemo biti zadovoljni jer smo se vratili iz minusa, osvojili dva boda, mada, kada smo već ušli bili sa igračem više u tri i po posljednja minuta , trebali smo da riješimo utakmicu u svoju korist. Ali, Italija se godinama brani sa igračem manje odlično, radili smo za to, ali je nijesmo ih probili", naveo je on.

Selektor Italije Alesandro Kampanja je čestitao Crnoj Gori.

"Oba tima igrala su u intezitetu, sa dobrom taktikom. Igrali smo prvo poluvrijeme dobro, u trećoj četvrtini pravili smo velike greške, a Crna Gora je ovaj dio igre dobila. Posljednja tri i po minuta igrali smo sa igračem manje i srećni smo što u regularnom dijelu igre nijesmo izgubili utakmicu. Mislim da su za nas posljednji minuti bili teški, pa je zbog toga bod u Podgorici vema dobar", kazao je Kampanja.

Portal Analitika