Politika

Nova: Akcijom Đukanovića, Đeljošaja i Bardija odškrinuta vrata Velikoj Albaniji u Crnoj Gori

Nik Đeljošaj i Mehmet Bardi, pravilno su shvatili izjavu Mila Đukanovića o ''agresivnom svetosavlju'' kao poziv za napad na instituciju kojoj narod u Crnoj Gori ubjedljivo najviše vjeruje– Srpsku pravoslavnu crkvu, navodi se u reagovanju Nove srpske demokratije na, kako su naveli, "današnje antipravoslavno djelovanje Nika Đeljošaja i Mehmeta Bardija protiv crkve na Rumiji".
Nova: Akcijom Đukanovića, Đeljošaja i Bardija odškrinuta vrata Velikoj Albaniji u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

"Oni traže od Vlade Crne Gore da bude u kontinuitetu sa onom političkom organizacijom iz koje je Demokratska partija socijalista nastala, odnosno sa Komunističkom partijom Jugoslavije. I da nastave sa praksom rušenja pravoslavnih svetinja na vrhovima naših planina, kao što je to sedamdesetih godina bio slučaj sa Lovćenom i kapelom Sv. Petra Cetinjskog u kojoj je počivao njegov sinovac, najveći srpski pjesnik, Petar 2 Petrović Njegoš.  Jasno je da Albanci preko svojih političkih predstavnika u Crnoj Gori, koriste svaku priliku da nastave sa svojom primarnom politikom antipravoslavnog, antisrpskog djelovanja u Crnoj Gori na račun njihovog širenja, kako teritorijalnog, tako i svakog drugog, na ovim prostorima. Sve je ovo već viđeno i nije ništa čudno. Ovo je samo prepisani recept sa Kosova i Metohije, gdje danas imamo privremene albanske vlasti, koje su najbolji politički prijatelji Mila Đukanovića i DPS-a, što je i Predrag Bošković jasno naznačio prilikom današnje posjete tamošnjoj privremenoj administraciji", ističe se u reagovanju koje potpisuje portparol Nove Marko Kovačević.

Kako se dodaje, "ako znamo da i u opoziciji imamo ljude bliske albanskim političarima sa Kosova i Metohije i njihovoj politici, onda je jasno da je antipravoslavna koalicija u Crnoj Gori jaka na javnoj sceni".

-Na svu sreću, naša Crkva svoju snagu ima u Bogu i narodu i tu leži njena moć da se odupre ovim napadima.  Ne treba sumnjati da je ovo još jedan udruženi poduhvat Mila Đukanovića i albanskih političara u kom odrađuju posao za one strukture kojima odavno zajedno služe, a koje pokušavaju da Kosovo i Metohiju oduzmu Srbiji i koje su odvojile Crnu Goru od Srbije. Kome nije jasno da su sve separacije koje su zajedno podržavali Đukanović i albanski političari iz Crne Gore, iz Albanije, sa Kosova i Metohije i iz albanske dijaspore uperene protiv svega što Crna Gora istinski jeste, ali i protiv našeg naroda i u duhovnom smislu ali i fizički, taj teško može sebe danas nazvati patriotom i nacionalno odgovornim čovjekom. Ovom sinhronizovanom akcijom Đukanovića, Đeljošaja i Bardija jasno su odškrinuta vrata Velikoj Albaniji u Crnoj Gori i samo je pitanje da li ćemo to sebi da priznamo, ili ćemo se praviti da se to ne dešava", zaključuje se u reagovanju.

Portal Analitika