Politika

Bošković: Reakcija Srbije emotivna

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković izjavio je danas da je reakcije Srbije na slanje crnogorskih oficira na Kosovo “prije svega emotivna, a ne reakcija koja ima uporište u realnosti”.
Bošković: Reakcija Srbije emotivna
Portal AnalitikaIzvor

''KFOR je ovdje prisutan dugo i prva zvanična Srbija je navela da je on garant mira i stabilnosti na Kosovu. I nije mi jasno zašto su reakcije takve na slanje crnogorskih oficira, a za ostalih 30 zemalja nijesu. Ali, razumijem da je ovo osjetljiva tema, ipak moram naglasiti da je Crna Gora suverena zemlja, vodi se isključivo svojim nacionalnim interesima”, rekao je on u Prištini.

On je dodao da će se Crna Gora o ubuduće voditi svojim nacionalnim interesima.

“Crna Gora je prošlost ostavila tamo gdje joj je i mjesto-iza sebe i okrenula se budućnosti, a to su evropske i evroatlanske integracije, što mislim da je interes svih država na prostoru Zapadnog Balkana''-kazao je Bošković”, rekao je on.

Upitan da prokomentariš formiranje vojske Kosova, Bošković je kazao da je to "unutrašnja stvar susjedne zemlje" u koju ne želi da se miješa.

''Crna Gora ne dozvoljava drugima da se miješaju u naša unutrašnja pitanja, pa se ni mi nećemo miješati u tuđe.To pitanje ostavljamo nadležnima sa Kosova da u saradnji sa svojim partnerima to pitanje riješe za dobrobit svih, a uz osiguravanje mira i stabilnosti''- naveo je on.

Crnogorski ministar je kazao da će zastava Crne Gore biti podignuta i kao dio NATO na Kosovu.

 

Portal Analitika