Crna hronika

Tužiocu Radonjiću sudi Osnovni sud u Kotoru

Vrhovni sud odlučio je da tužiocu Gruju Radonjiću, koji su optužen za zelenaštvo, sudi Osnovni sud u Kotoru, saznaje Portal Analitika.
Tužiocu Radonjiću sudi Osnovni sud u Kotoru
M.L.
M.L.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Prethodno je Osnovni sud u Podgorici tražio od Vrhovnog suda da  predmete protiv optuženih za zelenaštvo delegira drugom sudu, nakon što se nekoliko sudija izuzelo iz ovog slučaja, zbog prijateljskih odnosa sa Radonjićem.

On je u medjuvremenu privremeno udaljen sa posla dok se krivični postupak ne okonča.

Radonjić se našao pod lupom kolega zbog sumnje da duže vrijeme daje novac pod kamatu.

Prema ranijem pisanju medija, Radonjić je negirao optužbe i rekao da ne bi mogao obavljati tužilačku funkciju da se bavi zelenašenjem.

Radonjić je krajem prošle godine pokrenuo parnični postupak protiv Danila Pejovića i njegovog preduzeća DOO ,,Montenegro prevoz“  zbog, kako je naveo u tužbenom zahtjevu, duga od 30.000 eura koje je pozajmio bez kamate.

Tvrdio je da 30.000 eura koje je pozajmio Pejoviću potiču od prodaje obveznica restitucije koje je dobio po osnovu nasljeđivanja đedovine i ušteđevine.

Sa druge strane, Pejović je pred sudom tvrdio da je iznos novca koji navodno duguje Radonjiću vratio nekoliko puta.

Na jednom od ročišta održanih u podgoričkom Osnovnom sudu pred sutkinjom Katarinom Janković, Pejović je tvrdio i da je preko Radonjića, uz novčane naknade od 500 do 1000 eura, završavao da presude budu u njegovu korist.    

 

Portal Analitika