Politika

Medojević: Ustav je u osnovi dobar, neophodne promjene za novi konsenzus

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je da je Ustav u osnovi dobar, ali da su  neophodne promjene Ustava za novi konsenzus.
Medojević: Ustav je u osnovi dobar, neophodne promjene za novi konsenzus
Portal AnalitikaIzvor

 “Nakon 11 godina od usvajanja Ustava, ne mogu biti zadovoljan procesima koji su se razvili nakon toga. Umjesto izgradnje Crne Gore kao demokratske, građanske, pravne, socijalne ,države i stvaranja političkih uslova za unutrašnji dijalog i konzenzus oko temeljnih vrijednosti, političkim odlukama DPS-a, SDP-a i manjinskih stranaka, Crna Gora je krenula putem razgradnje i devastacije Ustavne demokratije”, naveo je Medojević u pisanom saopštenju.

Kako je dodao, postustavnim političkim inženjeringom razvlašćen je Parlament koji gubi kontrolnu funkciju druge dvije grane vlasti, produbljuju se podjele oko identitetskih pitanja, etablira se diskriminacija po nacionalnoj i političkoj pripadnosti, nastavlja se rasipanje resursa i besomučna pljačka države. 

 “PzP je i glasanje za Ustav uslovio neophodnim reformama sistema pravosuđa koje je bilo i ostalo batina u rukama Đukanovića, protiv opozicije. Nažalost, DPS i SDP nisu stali iza svojih obećanja i potpisa i stanje u pravosuđu je danas mnogo lošije nego prije usvajanja ustava”, naveo je između ostalog Medojević.

Portal Analitika