Region

Milena Dravić sahranjena kraj supruga Gage Nikolića

  Jedna od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumica Milena Dravić sahranjena je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.
Foto: Informer
Foto: Informer
Beta, AgencijeIzvor

 

U prisustvu porodice, prijatelja, kolega i poštovalaca, legendarna glumica sahranjena je kraj svog supruga, glumca Dragana Nikolića (1943-2016.).
Mitropolit Porfirije rekao je da je Milena Dravić bila obdarena mnogim talentima.

"Najveći dar je imala, a to je ljubav. Nosila je dar ljubavi i po tome je ikona božja. Sve što je imala sve darove pretvorili su se u darivanje. Svi darovi i talenti završavali su se u ljubavi koju je ona pružala svima", kazao je mitropolit Porfirije.

milena-dravic-sahrana

Mnogobrojne kolege i prijatelji okupili su se kako bi divu srpskog i jugoslovenskog glumišta ispratili zauvijek na vječni počinak. Anica Dobra, Petar Benčina, Voja Brajović, Boda Ninković, Andrija Milošević, Vojin Ćetković, Vuk Kostić, Andrija Kuzmanović odali su počast jednoj od najboljih glumica.

 

milena-dravic-sahrana2

Komemoracija povodom smrti Milene Dravić održana je ranije danas na sceni “Danilo Bata Stojković” u Zvezdara teatru. Scena “Bata Stojković” mala je da primi sve one koji žele da upute posljednje zbogom divi srpskog i jugoslovenskog filma.milena-dravic-komemoracija

Među okupljenim kolegama su bili Radoš Bajić, Vojin Ćetković, reditelj Šotra, Rade Šerbedžija, Petar Božović, kuma Seka Sablić, Anica Dobra…

milena-dravi-komemoracija2

“Ako ste se rodili sa velikim darom za glumu i velikom ljepotom ime vam je Milena Dravić. Ona je na ovoj sceni bila nagrađena Dobričinim prstenom. Tada je rekla da joj Zvezdara teatar srce i duša. To ćemo zauvijek pamtiti i uklesaćemo u naše pozorište te riječi. Nije bilo ljepšeg i dostojanstvenijeg para od nje i Dragana. Danas dvije i po godine od njihovog rastanka sastaće se ponovo na mjestu koje postoji za najveće ljubavi kakva je bila njihova. Život je bol i mi se privikavamo na bol, al boli. Tako je bilo i kad je Milena otišla. Zato danas imamo snage samo za dvije riječi: Zbogom, Milena”, rekao je Dušan Kovačević.

 

Milena Dravić je umrla u noći između 13. i 14. oktobra u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini, poslije duže bolesti.

Ostaće upamćena po više od 100 filmskih i 20 pozorišnih uloga, od kojih su mnoge višestruko nagrađivane.

Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima "Kozara", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Rad na određeno vrijeme", "Moj tata na određeno vrijeme", "Sekula se opet ženi", "Nije lako sa muškarcima", "Zona Zamfirova".

FOTO: Ras Srbija, Kurir.rs, Blic.rs

 

Portal Analitika