Region

MAKEDONIJA: O ustavnim amandmanima glasati bez odlaganja

Poslanici najuticajnije opozicije VMRO-DPMNE zatražili su od predsjednika makedonskog parlamenta Taljata Džaferija da se bez odlaganja glasa o predlogu ustavnih amandmana u skladu sa Prespanskim sporazumom.
MAKEDONIJA:  O ustavnim amandmanima glasati bez odlaganja
Mina/Portal AnalitikaIzvor

Prema tom sporazumu, koji su u julu potpisali Atina i Skoplje, Makedonija bi trebalo da promijeni ime u Republika Sjeverna Makedonija.

Na konferenciji za novinare u parlamentu, poslanik Antonio Milošoski zajedno sa ostalim poslanicima VMRO-DPMNE rekao da će glasati u skladu sa voljom naroda izraženom na referendumu koji nije uspio, jer na njega nije izašao dovoljan broj gađana.

Upitan da li je tačno da će sedam poslanika njihove stranke glasati za ustavne promjene, Milošoski nije direktno odgovorio, ali je rekao da Džaferi bez odlaganja stavi predlog ustavnih amandmana na glasanja kako bi se vidjelo da li vlast ima dvotrećinsku većinu.

"Predlog ustavnih amandmana treba staviti na glasanje i tada će se vidjeti da li je volja naroda veća od pritisaka na zakonodavca", rekao je Milošoski, prenosi Tanjug.

On nije odgovorio na pitanje "zašto i ostali poslanici" VMRO-DPMNE ne prisustvuju konferenziji za novinare.

Portal Analitika