Košarka

Budućnost izgubila dobijeni meč, Makabi slavio u Morači

Košarkaški klub Budućnost Voli poražen je i u utakmici trećeg kola Eurolige. Novi poraz, na večeras odigranom meču u dvorani Morača, nanio je Makabi rezultatom 78:68
Budućnost izgubila dobijeni meč, Makabi slavio u Morači
Portal AnalitikaIzvor

Plavi su napokon bili na korak do prve pobjede u Euroligi. Odlično su odigrali prvu polovinu meča dobivši prvu četvrtinu 16-14 i drugu 25-20. U trećoj četvrtini bolje je prošao Makabi 24-21 ali je budućnost na 10 minuta do kraja meča i dalje imala prednost.

Onda je uslijedio krah. Serija Makabija od 12-0 u potpunosti je preokrenula meč, a gosti su do zadnjeg zvižduka dobro čuvali svoju prednost. U posljednjoj četvrtini Budućnost je uspjela da upiše svega šest poena. Konačan rezultat 78-68.

Budućnost nije imala rješenje za Skoti Vilbekin koji je ubacio čak 28 poena. Rol je upisao 12 a Blek dva manje.

Kod Budućnosti, koja je van linije 6,75 imala učinak 9-19, istakao se Džekson sa 13 poena, po 12 su ubacili Gordić i Omić a Suad Šehović dodao je devet isto koliko i Koti Klark.

Tim koji vodi Neven Spahija stigao je do prvog trijumfa u Evroligi i ima skor 1-2, dok je Budućnost zabilježila sva tri neuspjeha. 

Regionalni šampion je u prva dva kola poražen od Armani Olimpije i Darušafake, a u sljedećoj utakmici igra sa aktuelnom šampionu Evrope – madridskom Realu. 

U drugoj utakmici ovog termina Panatinaikos je bio veoma ubjedljiv protiv Granke.

Najbolji u pobjedi grčkog tima bili su Kit Lengford i Lukas Lekavičijus sa po 16 poena, pratio ih je Janis Papapetru sa 15 koševa, a dvocifreni su bili i Nikos Papas sa 13 i Dešon Tomas sa 12 poena. 

U redovima Granke istakao se Markus Erikson i Kristofer Evans sa po 15 poena, 12 je dodao Klevin Hanah, dok je Luk Fišer postigao 10 poena.

Detalji sa meča

Potpun pad domaćeg tima. Prve poene za Makabi upisao je Kalojaro, pa Rol nakon čega je uslijedilo zakucavanje Bleka za preokret. Kalojara i Vilbekin su sa trojkama povećali seriju Makabija na 12:0 i potpuno preokrenuli meč u svoju korist. Rezultat 62:70.

Na posljednjih 10 minuta do kraja meča Budućnost vodi 62:58. Plavi upisuju još jednu dobru četvrtinu dok Makabi drži razigrani Vilbekin sa 23 poena

Klark je podigao na noge ''Moraču'' sa trojkom za osam poena prednosti ali je odmah nakon toga raspoloženi Vilbekin uzvratio sa tri poena i dobio dodatno bacanje

Šest poena Omića u ovom dijelu meča. Rezultat 47:43.

Vilbekin upisao dvije trojke u trećoj četvrtini, ukupno 15 poena za njega. Vraća se Makabi na 45:43

Pogađa Omić za najveću prednost Budućnosti 43:34

Uspjela je Budućnost da održi ritam i zadrži prednost. Nakon dvije odigrane četvrtine plavi na odmor idu sa velikih sedam poena prednosti. Džekson postigao 11, Šehović 9 poena.

img-20181018-204550

Suad Šehović je svoje prve minute u Euroligi obilježio sa šest poena 30:25.

I Šehović iz ugla pogađa za tri - 25:25.

Budućnost se odmah vraća sopstvenom serijom od 6-0 preko Džeksona koji upisuje dvije trojke. Rezultat 22:21

Makabi je na samom startu druge četvrtine napravio seriju od 7:0 i preokrenuo meč u svoju korist 16:21

Nakon prvih deset minuta meča Budućnost na mini pauzu odlazi sa dva poena prednosti. Rezultat 16:14. Gordić upisao osam poena, sa druge strane Vilbekin devet

Odličan preokret Budućnosti sa serijom od 7-0 kojoj je najviše doprinio Nemanja Gordić sa pet upisanih poena. Rezultat 9:5

pocetak-meca-buducnost-makabi

Večerašnji akteri su sporije otvorili meč, ipak Makabi je uspio da pogodi više i poveo sa 2:5

Prije prvog zvižduka održan je minut ćutanja za Patrika Baumana

minut-cutanja-za-patrika-buama

Večeras će snage odmjeriti ekipe koje su doživjele poraze u prva dva kola.

Regionalni šampion na startu najkvalitetnjeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi poražen je od Armanija u Podgorici 82:71 i Darušafake u Istanbulu 71:63. 

dvorana-moraca

Makabi je u prvom kolu u Atini poražen od Panatinaikosa 89:84, dok je u drugom kolu izgubio pred svojim novijačima od CSKA 89:86. 

Dvorana se polako puni a večerašnji duel počinje u 20 časova.

Portal Analitika